Cel mai bătrân panda uriaș din Japonia a murit. Ce vârstă avea Tan Tan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Heironymous Merkin
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Heironymous Merkin
Află ce vârstă avea Tan Tan, cel mai bătrân panda uriaș din Japonia.

Tan Tan, cel mai bătrân panda uriaș din Japonia, a murit la o grădină zoologică din oraşul Kobe, în vestul ţării. Avea 28 de ani și și-a petrecut 24 de ani din viață în grădina zoologică devenind un simbol al recuperării după Marele Cutremur din Hanshin care a lovit regiunea în 1995, informează grădina zoologică.

Vârsta femelei de panda uriaș era echivalentă cu peste 80 de ani umani. Ea era sub tratament după ce i s-a descoperit o boală de inimă în martie 2021.

Se crede că Tan Tan a murit din cauza prostrației cauzate de boală, conform grădinii zoologice Kobe Oji Zoo.

Femela a fost găsită de un îngrijitor în stare de stop cardio-respirator duminică, puţin după ora locală 22:00, iar moartea ei a fost confirmată la ora locală 23:56, după ce un medic veterinar a efectuat operaţiuni de resuscitare.

Din China în Japonia

Tan Tan a ajuns în Japonia din China în anul 2000 în baza unui contract de închiriere pe 10 ani. Șederea a fost prelungită după ce partea chineză a fost de acord să extindă contractul cu cinci ani de două ori.

Ea trebuia să se întoarcă în China în iulie 2020, dar călătoria a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. A fost necesar un tratament medical în urma diagnosticării unei boli cardiace asociate vârstei în 2021, ceea ce a dus la amânarea întoarcerii ei din nou.

Tan Tan nu a mai fost prezentată publicului din cauza stării de sănătatea încă din primăvara anului 2022. Femela era mai puțin activă și dormea mai mult din toamna anului trecut, informează Agerpres care citează Xinhua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel