Cei care ascultă muzică rock la volan au şanse mari să producă un accident rutier
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Dacă asculţi în maşină AC/DC ai mai mari şanse să produci un accident decât dacă ai asculta muzică clasică. Dacă accelerezi pe ritmurile lui Bob Marley este posibil să îţi pierzi atenţia de la condus. Acestea sunt concluziile unui studiu care arată că şoferii care ascultă muzică rock la volan au şanse mult mai mari de a produce un accident în trafic.

Autor: Anca Murgoci

Studiul realizat în Marea Britanie arată că, în comparaţie cu persoanele care ascultă muzică pop sau alte genuri muzicale, cei care preferă rockul pot avea accidente în trafic. 76% dintre persoanele care ascultă rock la volan au recunoscut că au înjurat sau insultat alţi participanţi la trafic. 31% de persoane au declarat că au fost implicaţi în accidente minore. În schimb, doar 13% din cei care ascultă muzică pop au fost implicaţi în accidente.

Potrivit BBC Mundo, studiul realizat de compania Populus a vizat 2000 de şoferi din Marea Britanie. Persoanele care ascultă muzică clasă în timp ce conduc au o atitudine mult mai relaxată în trafic, ceea ce ajută la diminuarea posibilităţilor producerii  unui accident. Psihologul Vicky Williamson spune că „muzica pop are versuri simple şi repetitive pe care oamenii le ştiu pe de rost. Din acest motiv, oamenii sunt mai relaxaţi la volan”. Şoferii care ascultă muzică reggae recunosc că au fost la un pas de a produce un accident. 42% dintre persoanele care ascultă muzică clasică consideră că şofatul este o activitate relaxantă.

Citește şi:

Cum arată unul dintre cele mai scumpe accidente din istorie. 8 Ferrari au fost făcute praf – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel