Cei 13.000 de migranti rămași fără adăpost nu mai au răbdare. Vezi ce le fac autoritățile din Grecia
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Poliția grecească începe să ia măsuri în privința celor 13.000 de migranți a căror tabără a fost mistuită de flăcări cu o săptămână în urmă.

Migranți din fosta tabără Moria, de pe insula Lesbos, vor fi mutați într-un nou oraș din apropiere. potrivit informațiilor de la poliție. Aproximativ 70 de ofițeri specializați, au asigurat transportul femeilor și copiilor într-o tabără temporară, Kara Tepe, în apropiere de orașul Mytiliene. Se pare că 1.800 de migranți deja s-au mutat în noua tabără.

De asemenea, migranții sunt testați pentru COVID-19 înainte de a intra în tabăra Kara Tepe. Potrivit autorităților, 56 de persoane au fost găsite pozitive cu coronavirus, iar autoritățile se străduiesc să izoleze pe cei infectați.

Cine ar fi incendiat tabăra Moria?

Miercuri, patru solicitanți de azil, afgani, au fost acuzați de declanșarea incendiului care a distrus tabăra Moria în urmă cu o săptămână.

Migranți nu mai vor în Grecia

Potrivit oficialilor greci, mare parte dintre migranții rămași fără adăpost sunt reticenți dacă să rămână pe Lesbos. Se pare că aceștia își doresc să se îndrepte spre vestul Europei, în special în Germania. Aceștia sunt de părere că tabăra Moria era foarte aglomerată și nu aveau speranța unui viitor, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel