CEDO, decizie în cazul Mariana Rarincă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
CEDO, decizie în cazul Mariana Rarincă. Sursa: Pixabay
CEDO, decizie în cazul Mariana Rarincă. Sursa: Pixabay
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a luat decizia pentru Mariana Rarinca în dosarul în care a fost condamnată pentru că ar fi șantajat-o pe Livia Stanciu, fost președinte ÎCCJ. 

Mariana Rarincă a formulat mai multe cereri la CEDO după ce a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare. Aceasta a contestat modul în care a fost judecată şi a cerut CEDO să constate că i s-a încălcat dreptul la un act corect de justiţie. Cu toate astea, CEDO a respins dosarul. 

VEZI AICI DECIZIA COMPLETĂ. 

Mariana Rarincă, condamnată pentru şantaj

Potrivit DNA, în perioada august/ septembrie 2013 — 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenințat-o pe Livia Stanciu cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromițătoare pentru aceasta și pentru soțul acesteia.

"Amenințările cu divulgarea către presă a unor informații presupus compromițătoare la adresa persoanei vătămate, respectiv cererea de a-i da 20.000 de euro drept compensație pentru 'datorii' plătite de inculpată în numele soțului persoanei vătămate, au fost transmise unei rude de-a acesteia. În perioada aprilie 2014 — 3 iunie 2014, persoana vătămată a primit amenințări prin intermediul unei convorbiri telefonice și prin mesaje tip SMS. Inculpata a amenințat-o pe persoana vătămată cu divulgarea către presă a unor date compromițătoare despre persoana vătămată și familia acesteia", susține DNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel