CEC Bank, în Top 750 al băncilor din lume
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook CEC Bank
Sursa foto: Facebook CEC Bank
Petrișor Peiu, profesor la Universitatea Politehnică din București, a vorbit despre consolidarea CEC Bank, care se situează în Top 750 al băncilor din lume.

"Într-un top al băncilor, CEC Bank se află pe locul 24 în regiune și 738 în lume. Este a doua bancă românească în topul băncilor din Europa Centrală și din Est, după Banca Transilvania. CEC are o capitalizare de un miliard de dolari. Banca de stat a fost înființată în 1864. În momentul actual are o rețea teritorială cu peste 1.000 de unități în mediul urban și rural.

În perioada anilor '90 a fost a treia bancă a țării. După privatizarea unor bănci din sistem și intrarea în Uniunea Europeană, a ajuns pe locul 7. În 2018, totalitatea activelor deținute de bancă, 32 de miliarde de lei, situa CEC cu 10 miliarde de euro în urma celor de pe locul 6 de la Raiffeisen Bank.

CEC Bank rămâne pe locul 7 în topul băncilor de pe teritoriul românesc după active. Încheie primul trimestru din acest an cu un profit net de 81,7 milioane de lei și active de 42,4 miliarde de lei. Activul net bilanțier a crescut cu 16% față de primul trimestru din anul 2020", a spus Petrișor Peiu, în emisiunea sa "Raport despre economie” de la Gold FM.

Despre CEC Bank

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și active de peste 36 miliarde lei, la sfârșitul primului semestru din 2020.

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească, care oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking și phone-banking (Tele CEC).

Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, este unicul acționar al CEC Bank, iar în luna noiembrie 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

CEC Bank este o bancă comercială universală, competitivă, care va oferi întotdeauna clienților produse și servicii de calitate. Banca urmărește cu precădere finanțarea IMM-urilor, agriculturii, administrațiilor publice și a proiectelor care contribuie la dezvoltarea economică și crearea sau menținerea locurilor de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel