Ceață și vizibilitate scăzută sub 50 de metri pe autostrăzile A1, A2 și A3
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Se înregistrează ceaţă densă, sâmbătă dimineaţa, pe mai multe drumuri din ţară.

Circulația se desfășoară în condiții de ceață densă, sâmbătă dimineața, pe autostrăzile A3 București-Ploiești, A1 București Pitești și A2 București - Constanțaavertizează Infotrafic.

​Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, sâmbătă dimineața, se circulă în condiții de ceață densă pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A3 București-Ploiești, vizibilitatea fiind scăzută sub 50 de metri.

În aceleași condiții de ceață densă se circulă și pe întreaga autostradă A2 București-Constanța, vizibilitatea fiins scăzută sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri.

Totodată, este semnalată ceață și pe tronsonul kilometric 23 – 36 al autostrăzii A1 București-Pitești, astfel că se reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri.

Polițiștii rutieri recomandă reducerea vitezei, mărirea distanţei între vehicule, folosirea corespunzătoare a luminilor și evitarea opririi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă.

De asemenea, pe timp de ceaţă, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice: nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă, în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari, potrivit Mediafax.

Dâmbovița: O mașină a lovit frontal un TIR. Doi tineri au murit și doi sunt răniți

Un băiat în vârstă de 18 ani și o fată de 14 ani au murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un accident rutier petrecut pe DN 22, în localitatea Dumbrava, din județul Dâmbovița. Alți doi tineri au fost răniți. Primele indicii sunt că mașina în care se aflau a lovit frontal un TIR.

Accidentul din localitatea Dumbrava s-a petrecut la scurt timp după miezul nopții, informează Poliția Dâmbovița.

„Din primele cercetări, un tânăr de 18 ani, din Morteni, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 72, în localitatea Dumbrava, ar fi intrat in coliziune cu un ansamblu de vehicule rutier (TIR), condus de un barbat de 34 de ani. În urma impactului, din nefericirea, tânărul de 18 ani și o minoră de 14 ani au decedat. Totodată, alte doua persoane, de 14 și 21 de ani, pasagere un autoturism, sunt rănite”, potrivit sursei citate.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă. În dosar se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel