Urmărește emisiunea live
Ceaiurile care accelerează creșterea părului. Le găsești în orice plafar, dar s-ar putea să le ai, deja, în casă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Există câteva ceaiuri care accelerează creșterea părului. Iată despre ce este vorba...

1. Ceaiul de mușețel

Jean Valnet, specialist în aromaterapie, recomandă clătirea cu o cană de ceai de mușețel pentru a stopa căderea părului și pentru a vindeca inclusiv cazurile de alopecie androgenică, scrie eva.ro. Adaugă 3 lingurițe de flori de mușețel la o cană de apă clocotită, lasă acoperit 20 de minute, strecoară și după ce s-a răcit ceaiul îl poți utiliza pentru a te clăti după ce ai șamponat părul și ai aplicat balsamul obișnuit. Nu clăti ceaiul de mușețel. Repetă acest tratament zilnic.
 
2. Ceaiul de salvie

Poți fie să aplici ceaiul la suprafața părului și pe scalp, fie să-l bei. Pentru a clăti părul, pune 2 lingurițe de frunze de salvie într-o cană de apă clocotită și lasă acoperit 30-45 de minute. În cazul în care preferi să bei ceai îl poți prepara astfel: fierbe o ceașcă de apă, apoi adaugă o linguriță de frunze de salvie. Lasă acoperit 10 minute, iar după aceea pune puțină miere pentru a obține un gust bun. Nu este recomandat să folosești salvia intern în timpul sarcinii.

Vezi și: Ceaiurile care te ajută să te lași de fumat. Este posibil să le ai, deja, în casă!

Ceaiul care-ți curăță stomacul, intestinele și rinichii. Este ieftin și la îndemâna oricui
3. Ceaiul de urzică

Căderea sau fragilizarea părului se pot manifesta și ca urmare a unei carențe de minerale. Urzicile conțin cantități importante de minerale în special fier, iar consumul zilnic de ceai va reduce simptomele problematice, inclusiv căderea și ruperea părului, fortificându-l pe toată lungimea și redându-i vitalitate și strălucirea.
 
4. Ceaiul de rozmarin

Consumul de ceai de rozmarin va preveni căderea părului ca urmare a circulației deficitare la nivelul scalpului. De asemenea, specialiștii recomandă o ceașcă de ceai de rozmarin zilnic pentru a reface podoaba capilară după tratamentele pe bază de chimioterapie. Este indicat să-l eviți în timpul sarcinii.
 
5. Gingko Biloba

Sstimulează circulația normală a sângelui. De asemenea, gingko reduce tensiunea și stresul care pot accelera căderea părului.

Vezi și: Ceaiurile care îți curăță plămânii. Remedii naturale cu plante antivirale

Ceaiurile care curăță colonul. Remedii naturale pe care le găsești în plafar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel