Ceaiul Oolong, remediu naturist pentru slăbit. Cum îl prepari acasă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ceaiul Oolong, remediu naturist pentru slăbit / Foto: Pixabay
Ceaiul Oolong, remediu naturist pentru slăbit / Foto: Pixabay
Ceaiul Oolong are numeroase beneficii nutriționale și te ajută să slăbești spectaculos. 

Ceaiul Oolong este un ceai ușor fermentat și semi-oxidat din frunze, muguri și tulpini ale plantei Camellia sinensis. Aceeași plantă folosită pentru a face ceai negru și verde, diferența constă în modul în care este procesat acest ceai, scrie DC Medical. În funcție de nivelurile de oxidare ale ceaiului, el poate fi lemnos, cu arome dulci, sau fructat, cu arome de miere.

Conform USDA National Nutrient Database, ceaiul Oolong conține vitamine și minerale, niacinamidă și alcaloizi. Conține, de asemenea, cofeină, teofilină și teobromină, care pot stimula sistemul nervos.

În cadrul unui studiu din 2009, în care 102 subiecți supraponderali sau obezi au primit zilnic 8 grame de ceai Oolong timp de 6 săptămâni, s-a constatat că 70% dintre subiecții cu obezitate severă au slăbit 1 kg. 22% dintre participanții la studiu au slăbit mai mult de 3 kg de greutate. Mai mult, toți participanții au prezentat o scădere remarcabilă a nivelului lor total de colesterol și trigliceride.

Un alt studiu a arătat că testele de laborator efectuate pe șoareci au constatat că aportul de ceai oolong activează anumite enzime și îmbunătățește funcțiile celulelor adipoase. Într-un alt studiu, șoarecii cărora li s-au administrat polifenoli în plus, față de o dietă bogată în grăsimi și cu conținut ridicat de zahăr, au prezentat încă o scădere a greutății corporale și a indicelui de grăsime.

Cum prepari ceaiul Oolong acasă

Ai nevoie în primul rând de ceai Oolong, dar și de scorțișoară. Înmoaie bățul de scorțișoară într-o ceașcă cu apă peste noapte. Dimineața, fierbe apa cu scorțișoară. Așteaptă până când nivelul apei scade la jumătate. Ia de pe foc și adaugă frunzele de ceai Oolong. Lasă la infuzat 3 minute. Strecoară ceaiul și bea. 

Ceaiul Oolong ajută la pierderea în greutate și nu doar atât. El ar avea efect benefic și asupra bacteriilor intestinale. Polifenolii din ceaiul Oolong nu sunt în totalitate absorbiți de sistemul digestiv, ceea ce înseamnă că se duc direct la bacteriile intestinale bune, hrănindu-le și stimulându-le să se dezvolte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel