Ceaiul negru te ajută să trăiești mai mult, potrivit unui nou studiu. Câte căni sunt recomandate zilnic
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ceaiul negru te ajută să trăiești mai mult, potrivit unui nou studiu. Câte căni sunt recomandate zilnic / Foto: Pexels
Ceaiul negru te ajută să trăiești mai mult, potrivit unui nou studiu. Câte căni sunt recomandate zilnic / Foto: Pexels
Ceaiul negru băut zilnic scade substanțial riscul de deces, potrivit unui noi studiu.

Un obicei zilnic de a bea ceai te-ar putea ajuta să trăiești o viață mai lungă și mai sănătoasă, în special dacă bei două căni sau mai multe, sugerează un studiu publicat pe 29 august în Annals of Internal Medicine, scrie Insider.

Rezultatele studiului. Câte căni de ceai negru sunt recomandate zilnic. Risc mai mic de boli cardiovasculare



Cercetătorii de la National Institutes of Health au analizat date de la aproape 500.000 de rezidenți din Regatul Unit, cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani, pentru a compara obiceiurile legate de consumul ceai cu ratele mortalității din toate cauzele.

Ei au descoperit că persoanele care au băut cel puțin două căni de ceai negru pe zi au avut între 9% și 13% mai puține șanse de a muri în aproximativ 11 ani de urmărire decât colegii lor care nu au băut ceai. Consumul de ceai a fost, de asemenea, asociat cu un risc mai mic de boli de inimă sau accident vascular cerebral.

Ce ai voie să adaugi în ceaiul negru

Potrivit datelor, beneficiile au fost valabile chiar și pentru băutorii de ceai care au adăugat lapte, zahăr sau ambele ingrediente la prepararea ceaiului negru. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că temperatura ceaiului părea să nu conteze, spre deosebire de preocupările anterioare cu privire la faptul că băuturile foarte fierbinți ar putea cauza unele tipuri de cancer.

Cercetările anterioare despre beneficiile pentru sănătate s-au concentrat pe ceaiul verde, dar ceaiul negru este un obicei zilnic comun în Marea Britanie, 85% dintre participanții la studiu au spus că îl beau în mod regulat.

Descoperirile sugerează că ceașca ta zilnică de ceai negru ar putea fi un obicei sănătos pentru a preveni bolile cronice, indiferent de modul în care îți iei ceaiul, potrivit cercetătorilor.

Ce nutrienți conține ceaiul negru

Ceaiul negru este bun deoarece este bogat în nutrienți pe bază de plante numiți polifenoli, arată studiul. Cercetătorii din cel mai recent studiu au emis ipoteza că beneficiile consumului de ceai sunt legate de substanțele chimice din plantă numite polifenoli și flavonoide, care pot ajuta la reducerea inflamației. Un tip specific de polifenoli numiți catechine au un efect antioxidant în interiorul corpului, reducând stresul asupra celulelor și contribuind la reducerea riscului de îmbolnăvire.

Ceaiul verde este la fel de sănătos și bogat în polifenoli. Diferența este că ceaiul negru este preparat prin expunerea frunzelor de ceai la oxigen, creând culoarea și profilul de aromă mai închis.

Cât de benefică este cofeina din ceaiul negru

Ceaiul negru, precum ceaiul verde sau cafeaua, conține și cofeină. Consumul excesiv de cofeină poate avea efecte secundare, mai ales într-o perioadă scurtă de timp, inclusiv anxietate, ritm cardiac rapid, insomnie, dureri de cap și probleme digestive.

Cofeina din ceai sau cafea este în general considerată sigură și chiar are beneficii pentru un metabolism sănătos, niveluri de energie ridicată, concentrare mentală mai bună și performanță atletică, potrivit cercetărilor anterioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel