Ceaiul care te ajută să slăbești în timp ce dormi
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Există un ceai care se pare că te poate ajuta să slăbește în timp ce dormi.

Un studiu a constatat că ceaiul Oolong, care conține aproximativ 31 mg de cofeină la 100 ml, continuă să stimuleze metabolismul după ce ai adormit, spre deosebire de cofeina pură, care nu mai funcționează în timpul somnului.

Conform tradiției chineze, ceaiul Oolong ar trebui să ajute la scăderea în greutate, să reducă nivelul zahărului din sânge și insulină și să ofere beneficii pentru sănătatea inimii

Dacă beți ceai Oolong cu 15 minute înainte de a consuma carbohidraţi, acest lucru vă ajută să reduceți creşterea nivelului insulinei. Și tenul va avea numai beneficii dacă consumați această licoare. Curăţă pielea și vă asigură un ten fără acnee. Cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Shiga, Japonia, susțin că după doar o lună veți observa că tenul dumneavoastră radiază.

Ceaiul Oolong este bun și pentru dantură

Ceaiul Oolong vă face să aveți o dantură sănătoasă. În urma consumului acestui ceai, dinţii se întăresc. De asemenea, ține cariile la distanță, iar tartrul se reduce.

În general, ceaiul Oolong se infuzează trei grame la 200 ml de apă, adică o măsură dozatoare de ceai per ceașcă. Ceaiul se prepară folosind apă la temperatura de 70 - 80°C, iar frunzele se lasă la infuzat două minute.

Ceaiul Oolong are avantajul de a putea fi infuzat de mai multe ori și, spre deosebire de alte varietăți, devine tot mai gustos pe măsură ce este utilizat. Frunzele se pot folosi de trei până la cinci ori, iar de obicei cel mai bun ceai iese la a treia și a patra infuzie.

Metoda tradițională de infuzie a ceaiului Oolong

Metoda tradițională de infuzie a ceaiului Oolong în Taiwan și China presupune o adevărată ceremonie, ce poartă denumirea de Gong Fu Cha. Se utilizează un vas mic, un gaiwan sau un ceainic de lut Yixing și mai mult ceai decât de obicei, raportat la cantitatea de apă. Se realizează multiple infuzii succesive, ce durează de la 20 de secunde până la 1 minut.

VEZI ȘI: Pisica aceasta te scoate la un ceai! Poți s-o refuzi?! video

Alimente pe care să nu le ții niciodată în frigider

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel