Ceai amestecat cu lapte crud, beneficii uimitoare pentru organism
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ceai amestecat cu lapte crud, beneficii uimitoare pentru organism / Foto: Pixabay, de StockSnap
Ceai amestecat cu lapte crud, beneficii uimitoare pentru organism / Foto: Pixabay, de StockSnap
Află în articol de ce să bei ceai amestecat cu lapte crud.

Ceaiul este unul dintre cadourile naturii deoarece ajută la vindecarea mai multor afecțiuni, dar și la prevenția lor. În funcție de plantele din care este făcut, ceaiul ne poate ajuta atunci când avem indigestie (ceai de mentă), când suntem constipați (ceaiul de crușîn), când suntem agitați și nu putem adormi (ceai de tei), când ne confruntăm cu tulburări hormonale (ceai de salvie) sau când avem febră generată de infecțiile de sezon (ceai de salcâm).

În plus există și ceaiuri care ne ajută să ne menținem frumusețea și tinerețea. Ceaiul verde, bogat in flavonoide și antioxidanți ne face piele mai frumoasă. Sunt și ceaiuri care ne ajută să slăbim, precum cel de ghimbir și avem și  câteva ceaiuri preferate datorită aromei lor plăcute- iasomia sau ceaiul de fructe de pădure, scrie Doc.ro.

Ceai amestecat cu lapte crud, beneficii uimitoare pentru organism

Deși majoritatea beau ceaiul simplu, eventual îndulcit cu miere sau zahăr, există și persoane care preferă să adauge și un pic de lapte crud în el. V-ați întrebat vreodată dacă această combinație este una bună? Potrivit specialiștilor, laptele participă la formarea ţesutului muscular, osos şi vindecă bolile stomacului. Substanţele minerale, enzimele şi proteinele care se găsesc în lapte ajută la formarea factorilor de apărare a organismului împotriva diferiţilor microbi. Prin efectul său diuretic, laptele crud curăţă rinichii şi tractul urinar. Prin urmare, laptele crud adăugat în ceai este o alegere bună pentru cei care iubesc să îl bea așa.  Laptele crud (de capră, oaie, bivoliţă sau vacă) este un aliment ideal pentru oamenii care au diverse probleme de sănătate.

O reţetă indiană recomandă laptele dulce, proaspăt, nefiert, încălzit uşor, la temperatura corpului, care se diluează, în proporţii egale, cu ceai de mentă, muşețel, salvie sau lemnul domnului. Se mai poate adăuga şi o linguriţă de miere de albine şi se spune că această combinaţie regenerează organismul, scrie Realitatea.net. În funcție de planta din care este făcut ceaiul, acesta poate fi băut dimineața, la micul dejun sau seara înainte de culcare, în cazul în care are efect de calmare.

VEZI ȘI: Pericolul ascuns din CEAI. Ce a găsit un bărbat într-un pliculeț de ceai, atunci când l-a privit la microscop - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel