Mai e puțin până la sărbători. Cu toții abia așteptăm să ne petrecem Crăciunul alături de cei dragi, lângă brad, cu multe colinde, discuții, lumină în suflet și bucate alese. Mesele de sărbătoare vor fi pline de mâncare tradițională. Obișnuim să facem sarmale, caltaboși, tobă, cârnați și alte multe bunătăți. Pentru că știu că fiecare își dorește ca mâncarea de pe masa de Crăciun să fie perfectă, eu vă voi spune secretul celui mai bun grătar. Sunt mici detalii care transformă o banală ceafă la grătar într-o bucată de carne delicioasă, suculentă, aromată și fragedă.
În primul rând, renunțați la cărbuni. Grătarul iese mult mai bun dacă focul este făcut cu lemne de cireș. Fumul îi va da o aromă deosebită. Cu siguranță vei simți diferența dacă până acum ai ales varianta ușoară și ai făcut focul pentru grătar cu cărbuni cumpărați.
Cum se face ceafa de porc la grătar
În primul rând veți avea nevoie de 1 kilogram de ceafă de porc, adică cam o caserolă cu 5-6 bucăți de carne. Dacă știți că veți avea mai mulți invitați, luați câte caserole vreți voi și măriți cantitatea celorlalte ingrediente. Pe lângă carne veți avea nevoie de: un pahar de bere, sare, piper, boia dulce, cimbru, rozmarin și ulei. Și ingredientul secret: sos de casă din roșii, ardei gras, ardei iute și usturoi.
Cum se prepară
Luați carnea bucată cu bucată și condimentați-o cu sare și piper. Puneți carnea într-un vas adânc, apoi adăugați peste ea un pahar de bere. Peste aceasta adăugați câte puțin din restul ingredientelor și o lingură de ulei. Sosul despre care vă spuneam mai sus noi îl facem toamna, îl punem în borcane și îl avem tot anul. Cum se face? Foarte simplu. Se ia un kilogram de ardei grași roșii, îi spălați și îi curățați. Vei avea nevoie și de 5 ardei iuți roșii, un kilogram de roșii și 6 usturoi. Tăiați ardeii iuți, roșiile și curățați usturoiul. Toate ingredientele se adaugă în robot și se mărunțesc, mai puțin roșiile. Pe acestea le veți pune în robot separat, le veți mărunți, iar apoi veți stoarce sucul. După se amestecă toate ingredientele. Trebuie să obțineți un sos moale, dar care să nu fie ca o pastă. Se pune în borcane și se păstrează la rece.
Adăugați 5 linguri din acest sos peste ceafa de porc și lăsați-o la marinat timp de o oră înainte de a o pune pe grătar. Sosul nu se folosește doar pentru a marina carnea. El poate fi folosit și în loc de ketchup pentru mai toate preparatele din carne. Este mult mai delicios și mai sănătos. Poftă bună!
Așa trebuie să arate sosul:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de joi, 25 aprilie, 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"
- Cum fac criminaliștii percheziția informatică. „Nu întotdeauna este prezent și suspectul”
- Chirieac, după Ciolacu a reamintit că nu a pierdut alegeri de când conduce PSD: Singurele care contează sunt prezidențialele
- Weekendul în care cei tupeiști vor câștiga: Vor primi oportunități și nu le va păsa de gura lumii