Ingrediente
1 kg ceafă de porc
400 ml suc de roşii cu pulpă sau o conservă
4-5 căţei de usturoi
cimbru uscat
sare piper
Mod de preparare
Ceafă de porc la cuptor cu sos de roșii și usturoi. Ceafa se taie felii groase de aprox. 5 cm și se aşează într-un vas de Jena sau o tavă care va merge la cuptor. Se condimentează sucul de roşii cu sare, piper şi cimbru după gust şi se toarnă în tavă peste carne, scrie bucate-aromate.ro. Usturoiul se taie mărunt şi se pune şi el în tavă.
Vezi și: De ce să adaugi măr ras în carnea tocată de vită. Trucul genial folosit în restaurante
Ceafă de porc la cuptor cu sos de roșii și usturoi. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul preîncălzit în prealabil la 190 de grade pentru 40-45 de minute. După acest timp, îndepărtăm folia şi mai lăsăm friptura la cuptor încă 15 minute, până când furculiţa intră uşor în carne, iar feliile de ceafă s-au rumenit uşor la suprafaţă.
Ceafă de porc la cuptor cu sos de roșii și usturoi. Sosul nu trebuie să fie prea scăzut, mai ales dacă veţi dori să îl împărţiţi la 6 persoane. Friptura astfel preparată se serveşte cu piure de cartofi şi salată de murături.
Vezi și: De ce să pui suc de roșii în carnea tocată de pui. Trucul secret al bucătarilor chefi. O încântare!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați