Data publicării:

Ceafă de porc la cuptor cu sos de roșii și usturoi. Alături de piure și murături, e o încântare!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Ceafa de porc la cuptor cu sos de roșii și usturoi este un preparat excelent și delicios pentru zilele acestea. Dacă ai musafiri, prepară această rețetă cu încredere.

Ingrediente

1 kg ceafă de porc
400 ml suc de roşii cu pulpă sau o conservă
4-5 căţei de usturoi
cimbru uscat
sare piper

Mod de preparare


Ceafă de porc la cuptor cu sos de roșii și usturoi. Ceafa se taie felii groase de aprox. 5 cm și se aşează într-un vas de Jena sau o tavă care va merge la cuptor. Se condimentează sucul de roşii cu sare, piper şi cimbru după gust şi se toarnă în tavă peste carne, scrie bucate-aromate.ro. Usturoiul se taie mărunt şi se pune şi el în tavă.

Vezi și: De ce să adaugi măr ras în carnea tocată de vită. Trucul genial folosit în restaurante

Ceafă de porc la cuptor cu sos de roșii și usturoi. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul preîncălzit în prealabil la 190 de grade pentru 40-45 de minute. După acest timp, îndepărtăm folia şi mai lăsăm friptura la cuptor încă 15 minute, până când furculiţa intră uşor în carne, iar feliile de ceafă s-au rumenit uşor la suprafaţă.

Ceafă de porc la cuptor cu sos de roșii și usturoi. Sosul nu trebuie să fie prea scăzut, mai ales dacă veţi dori să îl împărţiţi la 6 persoane. Friptura astfel preparată se serveşte cu piure de cartofi şi salată de murături.

Vezi și: De ce să pui suc de roșii în carnea tocată de pui. Trucul secret al bucătarilor chefi. O încântare!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel