Cea mai simplă tartă cu mere îndrăgită de toată familia. Un desert delicios ce merită încercat
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Rețeta de tartă cu mere simplă este foarte savuroasă, fiind îndrăgită de toată lumea. Blatul acesteia este fin și pufos, iar merele se vor contopi de minune cu crema. Mai mult de atât, mirosul de vanilie și scorțișoară vă va aminti de deserturile copilăriei pe care bunica le pregătea cu multă dragoste.

Dacă vă doriți o prăjitură rapidă și ușor de preparat, tarta cu mere este ideală. Vă veți cuceri imediat musafirii și se va mânca cât ați clipi. Un blat la fel de pufos ca cel al desertului cu mere are și prăjitura cu cireșe și iaurt. Aceasta se poate prepara în timpul anotimpului de vară, dar se poate găti și iarna cu fructe confiate sau congelate.

Ingredientele necesare pentru rețeta de tartă cu mere simplă

Rețeta de tartă cu mere este una foarte simplă și are un blat fin și pufos. Mai întâi de toate va trebui să pregătiți aluatul, apoi umplutura. Pentru prepararea unui blat gustos veți avea nevoie de 250 grame de făină, un ou, 100 grame de unt moale, 2 linguri de zahăr și un praf de sare. Să aveți grijă la cantitatea de făină pe care o adăugați în compoziția sa, deoarece poate deveni sfărâmicios.

În cazul în care este prea multă, puteți turna câteva linguri de apă. Ingredientele necesare pentru umplutura tartei sunt 250 mililitri de lapte, 3 mere, 75 grame de zahăr, un ou, un gălbenuș și 30 grame de făină. Pentru o aromă intensă va trebui să puneți în compoziția acesteia și 2 pliculețe de zahăr vanilat, scorțișoară și o linguriță de lămâie rasă.

Cum se prepară tarta cu mere

 

Mai întâi vom pregăti blatul prăjiturii. Într-un bol încăpător se vor amesteca toate ingredientele până ce obțineți un aluat elastic, dar tare. Dacă se pune prea multă făină, mai puteți adăuga câteva linguri de apă. La final, se va lăsa la rece pentru o jumătate de oră. Între timp, veți pregăti umplutura tartei de mere. Cu ajutorul unui mixer se va bate oul împreună cu gălbenușul și zahărul. Când observați că acesta s-a topit se va turna făina treptat, până ce crema va fi omogenizată. Ulterior, se va pune coaja de lămâie și zahărul vanilat pentru aromă. Laptele se va turna treptat în timp ce amestecați continuu. 

Fructele vor trebui curățate de coajă, cotor și semințe, apoi vor fi tăiate în felii subțiri. Compoziția blatului se va scoate de la frigider și se va întinde cu ajutorul unui făcăleț. Dacă observați că acesta se crapă pe margine, se va turna apă și se mai frământă câteva momente, apoi încercați din nou. În cazul care aluatul devine lipicios înseamnă că mai trebuie lăsat la rece. Ulterior, se va pune în tava unsă în prealabil cu ulei și tapetată cu făină. Deasupra acestuia se vor adăuga feliile de mere în cercuri. Crema de vanilie se va turna peste fructe. Prăjitura se va lăsa la copt timp de o oră, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Când este gata, pe margine blatul va trebui să fie rumenit.

Tarta cu mere este simplă și foarte gustoasă. Aceasta se poate prepara oricând, mai ales în anotimpul de toamnă când găsiți mere din belșug. Un alt desert delicios ce trebuie încercat este rețeta de cornulețe cu nucă și gem, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel