Cea mai scumpă sticlă de vodkă din lume, recuperată după ce a fost furată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
O sticlă de votcă foarte scumpă, estimată la 1,3 milioane de dolari, a fost recuperată în capitala daneză, Copenhaga, a informat vineri poliţia, după ce miercuri confirmase că a fost furată.

Sticla rară de votcă Russo-Baltique a fost găsită o vilă aflată în renovare din nordul capitalei, la trei zile după raportarea furtului, notează DPA.

La o primă inspecţie, valoroasa sticlă nu părea deteriorată, însă conţinutul său lipsea.

Sticla - fabricată din aproximativ 3 kilograme de aur şi 3 kilograme de argint - nu era asigurată.

Poliţia din Copenhaga a mulţumit "unui membru al publicului" pentru raportarea acestei descoperiri, precizând totodată pe Twitter că sticla a fost analizată.

Tabloidul Ekstra Bladet a scris că persoana care a făcut descoperirea este Jesper Kamper, un meseriaş care a povestit că el şi un coleg discutaseră recent despre furt atunci când au găsit sticla în mijlocul unei încăperi la care lucrau.

Sticla, care a apărut anterior în serialul de televiziune House of Cards, era împrumutată de la fabrica Dartz din Rusia, de Brian Engberg, un danez care deţine o importantă colecţie de sortimente de votcă.

Ingberg a declarat pentru tabloidul menţionat că probabil că hoţii au abandonat sticla atunci când şi-au dat seama cât de scumpă era, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel