Data actualizării:
Data publicării:

Cea mai sănătoasă dietă. Dr. Eniko Reka Fejer (SANADOR): Lista alimentelor de care să vă feriți. Cât privește cancerul de prostată, atenție la aceste produse de mâncat!

Autor: Liliana Zamarcaru | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Fotografie de la Dana Tentis: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/vegetarian-frunze-frunzi-verde-1239312/
Fotografie de la Dana Tentis: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/vegetarian-frunze-frunzi-verde-1239312/

Știați care este cea mai sănătoasă dietă cunoscută?

Dr. Eniko Reka Fejer, medic primar Oncologie, Doctor în Științe Medicale cu competență în ultrasonografie generală de la Spitalul Clinic SANADOR, a venit cu răspunsul: dieta mediteraneană.

Cel mai important factor de risc când vorbim de cancer este obezitatea. De ce devenim obezi? Avem un dezechilibru între aportul alimentar, calitatea alimentelor mâncate și lipsa de mișcare.  

Grăsimea bogată în grăsimi, mezeluri, carne procesată, excesele calorice, consumul de glucide sub diverse forme sunt dăunătoare. Ar trebui să ne axăm pe o dietă mediteraneană care este cea mai sănătoasă. Dieta mediteraneană pune accentul pe alimente bogate în fibre, legume și fructe proaspete. 

Sanador

De asemenea, Dr Eniko Reka Fejer, medic primar Oncologie, Doctor în Științe Medicale cu competență în ultrasonografie generală de la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit și despre un studiu extrem de interesant:

„70% din populația României a spus că a trecut o săptămână și nu a mâncat legume sau fructe proaspete. Deci 70% fără legume, 70% fără fructe. Este îngrijorător acest aspect”.

VEZI ȘI: Metoda simplă prin care ne salvăm viața. Dr. Eniko Reka Fejer (SANADOR): Nu există niciun medicament atât de eficient care să reducă incidența mortalității prin cancer - https://www.dcnews.ro/metoda-simpla-prin-care-ne-salvam-viata-dr-eniko-reka-fejer-sanador-nu-exista-niciun-medicament-atat-de-eficient-care-sa-reduca-incidenta-mortalitatii-prin-cancer_909818.html

Dieta mediteraneană este o abordare alimentară sănătoasă care se concentrează pe alimente care sunt obișnuite în țările mediteraneene, cum ar fi Grecia, Italia și Spania. Această dietă se concentrează pe consumul de alimente proaspete și naturale, cu un conținut scăzut de grăsimi saturate, zahăr și sare.

Iată ce presupune dieta mediteraneană:

 

 

Consumul de alimente vegetale: dieta mediteraneană este bogată în legume, fructe, cereale integrale, nuci și semințe. Aceste alimente sunt o sursă importantă de fibre, vitamine și minerale și ajută la menținerea unei diete echilibrate.

Consumul de proteine slabe: dieta mediteraneană include consumul moderat de carne slabă, cum ar fi pui sau pește, și o cantitate mică de produse lactate.

Consumul de grăsimi sănătoase: dieta mediteraneană include consumul de ulei de măsline, care este bogat în acizi grași mono-nesaturați și este asociat cu scăderea riscului de boli de inimă.

Cancerul de prostată și alimentația

 

Cât privește cancerul de prostată, medicul a venit cu un exemplu de studiu unde au fost urmăriți peste 2.000 de pacienți în tratament, iar rezultatele au arătat astfel: „S-a tras concluzia că alimentația bogată în fibre, care conține carne procesată într-o cantitate redusă și un consum adecvat de fructe și legume proaspete, împiedică această boală să recidiveze sau influențează eficiența tratamentului. Fibrele sunt foarte importante organismului. Influențează microbiomul intestinal”.  Medicul a subliniat că salamul, șunca și crenvurștii nu sunt alimente sănătoase.

VEZI ȘI: Infecția care, în zece ani, se poate transforma în cancer de col uterin. Dr. Eniko Reka Fejer (SANADOR): Se previne printr-un vaccin / video - https://www.dcnews.ro/infectia-care-in-zece-ani-se-poate-transforma-in-cancer-de-col-uterin-dr-eniko-reka-fejer-sanador-se-previne-printr-un-vaccin-video_909814.html

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel