Data actualizării:
Data publicării:

Cea mai sănătoasă cafea - pregătește-o așa și îți vei începe ziua în forță

Autor: D.C. | Categorie: Sanatate
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Cel mai sănătos mod de a pregăti cafeaua implică câteva principii de bază pentru a minimiza potențialele efecte negative asupra sănătății

Pentru a obține o cafea sănătoasă, începe cu cafea de bună calitate. Evită cafeaua cu aditivi sau arome artificiale și optează pentru cafea proaspăt prăjită. Poți să alegi cafea organică, dacă este posibil.

Unele metode de preparare a cafelei pot fi mai sănătoase decât altele. De exemplu, prepararea cafelei prin filtrare (cu filtru de hârtie) este considerată una dintre cele mai sănătoase metode, deoarece filtrează uleiurile și substanțele potențial dăunătoare. Alte metode sănătoase includ presa franceză și espresso.

Evită adăugarea excesivă de zahăr, cremă sau lapte de vacă în cafea. Dacă este necesar, poți utiliza îndulcitori naturali, cum ar fi mierea sau siropul de arțar. Alternativa la laptele de vacă sau cremă - laptele de migdale, laptele de ovăz sau laptele de soia.

Consumul excesiv de cafea poate avea efecte negative asupra sănătății. Limitează-te la cantități moderate de cafea pe zi, de obicei, până la 400 de miligrame de cafeină, echivalentul a aproximativ 4 căni de cafea de dimensiuni medii.

Dacă ești sensibil la cafeină sau ai alte condiții medicale care te fac să fii sensibil la stimulante, ar trebui să reduci sau să eviți complet consumul de cafeină.

Ține cont și de faptul că, consumată în cantități excesive sau în timpul serii, cafeaua poate interfera cu somnul și poate cauza probleme digestive pentru unele persoane.

Este important să ții cont de faptul că sensibilitatea la cafeină și reacțiile la cafea pot varia de la o persoană la alta. Este întotdeauna o idee bună să asculți propriul corp și să consulți un profesionist medical dacă ai întrebări sau îngrijorări cu privire la consumul de cafea și impactul asupra sănătății tale.

Totodată, încearcă să folosești apă potabilă de bună calitate pentru a prepara cafeaua. Apa nefiltrată de la robinet, de exemplu, este prea dură sau conține impurități care pot afecta gustul și calitatea cafelei.

În cazul în care faci cafea la espressor, păstrează echipamentele de preparare curate pentru a preveni contaminarea bacteriană sau aromele neplăcute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel