Cea mai rapidă prăjitură dintre toate: se prepară în câteva minute și nu ai nevoie de cuptor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cea mai rapidă prăjitură dintre toate - se prepară în câteva minute și nu ai nevoie de cuptor. Sursa - Pexels
Cea mai rapidă prăjitură dintre toate - se prepară în câteva minute și nu ai nevoie de cuptor. Sursa - Pexels
Acesta este cea mai rapidă prăjitură: se prepară în câteva minute fără a fi gătită și este cu adevărat delicioasă.

Ți-e poftă de un desert delicios? Nu-ți face griji, pentru că în câteva minute poți pregăti o prăjitură super rapidă fără să o gătești. Poate vi se pare incredibil, dar chiar așa este!

Zahăr aromat cu lavandă: îl poți face ușor acasă și folosi la deserturile preferate

Odată ce vei gusta acest desert, te vei convinge că este cu adevărat sublim. În plus, va fi atuul tău  atunci când ai oaspeți neașteptați.

 

Iată lista ingredientelor de care ai nevoie:

 

300 de grame de biscuiți uscați;

200 de mililitri de suc de portocale;

100 de grame de unt topit;

1 pachet de biscuiți moi de ciocolată;

500 de grame de mascarpone;

400 de mililitri de smântână;

200 de grame de lapte condensat;

fulgi de ciocolată.

 

Pregătirea desertului

 

Desertul pe care urmează să-l pregătim astăzi este un adevărat răsfăț. Mai mult decât atât, se poate face în câteva minute pentru că nu se coace.

Gustare bestială de cartofi, o capodoperă culinară pentru toate ocaziile. Încearcă și nu vei regreta

Mai întâi, sfărâmă fursecurile cu un mixer și pune-le într-un bol, împreună cu 100 de mililitri de suc de portocale și unt topit. Amestecă bine și folosește amestecul pentru a pregăti baza prăjiturii într-o formă. Nivelați bine suprafața și înmuiați biscuiții moi de ciocolată în sucul de portocale rămas și aranjați-i pe toată baza.

Nu mai aruncați saramura din borcanul cu măsline: acest lichid înlocuiește un produs scump 

Baza desertului se dă la frigider pentru câteva minute. Între timp, se mixează mascarpone cu telul electric, apoi se adaugă smântâna și laptele condensat. Continuați să bateți și, odată ce ați obținut  un amestec spumos, turnați-l pe baza prăjiturii. Nivelați  și desenați suprafața cu vârful  unei furculițe. Desertul se dă din nou la frigider pentru o oră.  Ulterior, desertul se scoate din  formă și se decorează cu fulgi de ciocolata. Ușor, nu-i așa? Poftă bună!

 

BONUS. Pizza cu cartofi: o rețeta perfectă de făcut acasă. Gustul ei nu vă va dezamăgi

 

Pizza cu cartofi este perfectă pentru a fi servită la o cină cu prietenii sau ca și un aperitiv sățios. Gustul acestei pizza simple, dar delicioase, nu vă va dezamăgi.

Pizza cu cartofi va deveni arma ta secretă cu care îți vei cuceri oaspeții. Vei vedea că toată munca ta va fi foarte răsplătită.

 

Pentru realizarea acestei rețete, iată ingredientele de care ai nevoie:

200 grame de cartofi,

50 grame făină integrală,

950 grame faină albă,

750 de grame de apă rece,

 240 ml de ulei,

22 grame sare,

4 grame drojdie de bere.

 

Rețeta pas cu pas 

 

În primul rând, puneți făina albă și făina integrală în robotul de bucătărie. Pornim aparatul și amestecăm. Adăugăm, apoi, puțină apă rece, împreuna cu drojdia mărunțită. Frământați  cu energie.

Când compoziția devine omogenă, se mai  toarnă puțină apă și sare. Integram și lăsăm aluatul să se odihnească 10 minute, după care adaugăm restul de apă. Amestecam din nou, după ce adăugăm uleiul.

Desert cu fistic, hitul delicios al acestei veri. Ușor și rapid de făcut

Punem aluatul în frigider pentru o zi. Totuși, după 4 ore frământăm din nou aluatul. Apoi îl punem din nou la frigider pentru încă 20 de ore.

După ce timpul a expirat, scoatem aluatul din frigider și îl așezam pe suprafața de lucru, pe care am presărat niște griș de grâu dur. Împărțim aluatul în bucăți de 700 de grame fiecare.

Așezăm bucățile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm să crească, acoperit cu un prosop, aproximativ 4 ore.

Trei moduri neobișnuite de utilizare a cuptorului cu microunde, pe care, cu siguranță, nu le cunoșteai

După cele 4 ore, aducem aluatul din nou pe suprafața de lucru, presărată din abundență cu făină. Se întinde aluatul cu mâinile și se pune în tava pe care urmează să o punem la cuptor. Întindeți aluatul să acopere toată tava.

Apoi pe suprafața aluatul adăugăm felii subțiri de cartofi cruzi, pe care le-am ținut 2 ore în apă rece. Evident, înainte de a le pune pe pizza, feliile de cartofi trebuie bine uscate. La final sărăm și stropim feliile de cartofi cu ulei. Repetăm procedura cu toate bucățile de aluat. 

Punem pizza într-un cuptor încălzit în prealabil. Coacem pizza 16 minute la o temperatură de 250 de grade. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel