Cea mai mare zonă moartă din istorie va fi înregistrată anul acesta în Golful Mexic
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ocean
ocean

Oamenii de știință americani consideră că anul acesta se va înregistra, în Golful Mexic, cel mai mare fenomen cunoscut sub denumirea "zonă moartă" din istorie, adică se va crea cea mai mare zonă în care oxigenul lipseste și în care viețuitoarele mor din această cauză.

Fenomenul se va produce din cauza revărsărilor de apă din fluviul Mississippi, care s-a umflat peste masură în acest an, în condițiile unor ploi foarte abundente, asfel că sunt mai multe aluviuni care favorizează apariția algelor ce mănâncă oxigenscrie The Huffington Post.

Astfel, procesul duce la apariția unei întinderi de apă în care majoritatea viețuitoarelor marine nu pot supraviețui. Anul acesta, oamenii de știință guvernamentali și cei care lucrează în universități consideră că "zona moartă" va avea între 8.500 de mile marine (milă marină are 1.852 de metri) și 9.400 de mile marină pătrate. Cea mai mare de până acum a avut 8.400 de mile marine pătrate. "Zonele moarte" devin tot mai mari de la an, la an, în condițiile în care comunitățile de pe marginea Mississippi folosesc de la an la an tot mai mulți fertilizatori, care apoi ajung în ocean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel