Cea mai mare prostie despre boicot e atunci când ți se spune dacă renunți la Red Bull îi afectezi, în primul rând, pe români / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Red Bull
Red Bull
Val Vâlcu a vorbit despre boicotul românilor la adresa firmelor austriece din țara noastră după episodul Schengen.

Unii spun că boicotul la adresa companiilor austriece îi afectează, de fapt, pe românii care lucrează acolo. Val Vâlcu a spus că lucrurile nu stau chiar așa. Jurnalistul a luat exemplu energizantele Red Bull. Cu ce îl afectează pe vânzător că, în loc de Red Bull, cumperi Monster?

„Este greu să boicotezi OMV. Dar haideți să ne uităm la cei care exploatează resurse. Ei nu pleacă din România. Sau îi dai afară pe ușă și se întorc pe geam cu o companie olandeză paravan. Nu pleacă de la cașcaval”, a zis jurnalistul Val Vâlcu.

Partida de ceai de la Boston - Boston Tea Party versus energizantul Red Bull

Partida de ceai de la Boston - Boston Tea Party - a fost un act de protest politic al coloniștilor americani împotriva Marii Britanii. A avut loc pe data de 16 decembrie 1773 și este considerat un act „de inițiere” a Războiului de Independență al Statelor Unite.

Revolta coloniștilor în portul din Boston s-a născut ca urmare a adoptării de către Marea Britanie, în 1773, a așa-numitei „Legi a ceaiului”, care impozita importul de ceai făcut de către americani. Coloniștii protestau împotriva acestei legi, deoarece considerau că le încalcă dreptul lor de cetățeni englezi: No taxation without representation! („Nicio taxă fără reprezentare!” - vechi principiu britanic).

„De asemenea, mai sunt și firmele care vând bunuri de consum. Au putut să trăiască americanii fără ceai când l-au aruncat în Boston, putem și noi fără energizant. Sau iei un energizant făcut de companii care nu sunt austriece. Un astfel de boicot nu afectează vânzătorul român. Vinde mai puține cutii de energizant Red Bull, dar vinde mai multe cutii de energizant din alte țări. E cam tot aia”, a mai spus Val Vâlcu.

„Mai sunt și firmele austriece care au proiecte în infrastructura din România. Nu cred că s-au terminat constructorii. Și nu lovești în muncitorii români dacă nu mai lucrezi cu firmele austriece. Muncitorii români pot lucra cu orice firmă”, a adăugat ziaristul.

Poate după un astfel de boicot, unul ca Van Groningen, șeful Raiffeisen Bank care ieșea la protestele din 2017 împotriva Guvernului României, își va pierde jobul, va rămâne de tot în stradă, dar românii care lucrează pentru firmele austriece în România nu vor fi afectați.

Cât despre OMV, Val Vâlcu a zis: „Privatizarea ar trebui luată la puricat. Și o poate face orice comisie parlamentară”.  

Emisiunea integrală cu Val Vâlcu și Alfred Bulai poate fi urmărită aici:

VEZI ȘI: Zdenek Romanek, șef Raiffeisen Bank, după ce unii clienți și-au exprimat nemulțumirea cu Austria și Schengen: Echipa noastră a discutat ca de la români la români - https://www.dcnews.ro/zdenek-romanek-sef-raiffeisen-bank-dupa-ce-unii-clienti-si-au-exprimat-nemultumirea-cu-austria-si-schengen-echipa-noastra-a-discutat-ca-de-la-romani-la-romani_899407.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel