Data publicării:
Cea mai mare greșeală pe care o faci când gătești vinete. Chef Florin Dumitrescu, SECRET în bucătărie
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit rețeta sa pentru salata de vinete.
Juratul de la Chefi la Cuțite promite că varianta sa de preparare impresionează și cele mai mofturoase papile gustative.
Nu poți să te gândești la vară fără să îți imaginezi un castron generos cu salată de vinete. E sezonul acestor legume delicioase și pline de nutrienți, pe unde mai punem gustul răcoros și aromat.
Chef Florin Dumitrescu, rețeta perfectă
Chef Florin Dumitrescu vine în ajutorul gospodinelor cu o rețetă delicioasă și simplă, care va transforma orice salată de vinete un deliciu.
„La începutul meseriei de bucatar am avut o perioadă în care făceam 30-40 de kg de vinete zilnic. Evident, le făceam pe grătar, le scurgeam în sita de plastic, le tocam de mână cu un satâr de lemn și nu le puneam decât lângă roșii proaspete și pâine prăjită. Doamne, câte vinete am reușit să coc în perioada aceea!!! Și astăzi, dacă simt miros de vinete coapte, nu îmi amintesc decât de diminețile în care porneam grătarul și mă apucam să coc vinete”, a mărturisit Chef Florin Dumitrescu, citează Spectacola.ro
Rețetă salată de vinete
Ingrediente (pentru 6 porții)
- 2 kg vinete
- sare și piper(după gust)
- 3 cepe (tocate mărunt)
- 450 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Vinetele se spală bine și se șterg de apă. Încingen grătarul și punem vinetele la copt. Întoarcem legumele din când în când pentru a rumeni toate părțile și pentru a evita arderea. Când acestea încep să poctească și să scoată aburi, este semnul că sunt gata.
Se curăță vinetele de coajă și se lasă la scurs într-un vas din plastic sau lemn (de evitat metalul).
Trecem la partea de tocat, unde se recomandă folosirea unui satâr din lemn, pe un tocătot de lemn sau plastic.
Este important ca ceapa să fie tocată cu cuțitul și nu la blender, cutter sau oricare alt aparat electrocasnic.
Vinetele și ceapa se amestecă bine cu o lingură din lemn în timp ce se toarnă peste ele ulei de floarea soarelui, în fir subțire. Practic, trebuie să procedăm la fel ca la maioneză, adăugând uleiul treptat. La sfârșit se adaugă sare și piper și se servește, de preferat, rece. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News