Cea mai mare clădire, inaugurată. Pe ce loc e Casa Poporului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cea mai mare clădire din lume
Cea mai mare clădire din lume

Cea mai mare clădire din lume a fost inaugurată, fiind de trei ori mai mare decât Pentagonul. În interiorul acesteia ar încăpea 20 de clădiri similare cu Opera din Sydney.

[caption id="attachment_336575" align="aligncenter" width="630"] foto: evz.ro[/caption]

Centru Global Centenar se află în Chengdu, care are o populaţie de 14 milioane de locuitori şi este capitala provinciei Sichuan, din sud-vestul Chinei.

Potrivit evz.ro, construcţia are 500 de metri lungime, 400 de metri lăţime şi este înaltă de 100 de metri, acoperind o suprafaţă de 200.000 de metri pătraţi. Centrul Global, care s-a deschis în 28 iunie, găzduieşte birouri, hoteluri, teatre, malluri, un sat cu arhitectură mediteraneeană şi un parc acvatic. Complexul va fi motorul de dezvoltare al oraşului Chengdu, care va avea un nou aeroport în 2020, pe lângă magistrale noi de metrou şi cale ferată. Chengdu are un Produs Intern Brut de 130 de miliarde de dolari, iar liderii chinezi doresc să transforme oraşul în capitala economică şi culturală a ţării.

Pentagonul și Casa Poporului, devansate

Până în prezent, topul celor mai mari clădiri din lume era condus de Pentagon, urmat de Casa Poporului.

Potrivit wikipedia.org, cea mai mare clădire din România are următoarele dimensiuni: lungime - 270 de metri, lățime - 240 de metri și înălțime - 86 de metri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel