Data actualizării:
Data publicării:

Cea mai bună rețetă de omletă pentru micul dejun. Iese pufoasă și extrem de gustoasă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să te bucuri de un mic dejun savuros, această rețetă de omletă este fix ce căutai în această dimineață.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

două ouă
brânză sau cașcaval după preferințe (se pot adauga mai multe tipuri)
un cartof mic
o ceapă mică
un ardei gras (opțional)
mușchiuleț fără grăsime, piept de pui afumat sau bacon (după preferințe)
sare
piper
chilli
busuioc sau oregano
mărar proaspăt
ulei de măsline

Vezi și: Ciorbă cu cârnați afumați. Rețeta originală din Maramureș

Cum se prepară

Cartoful se dă pe răzătoare și se pune la călit în uleiul de măsline la foc mic într-o tigaie antiaderentă, împreună cu ceapa, ardeiul și mușchiulețul, toate tocate mărunt, potrivit avantaje.ro. Între timp se bat ouăle foarte bine împreună cu condimentele și mărarul, iar după ce au făcut puțină spumă (ca omleta să iasă pufoasă), se adaugă brânza și cașcavalul rase și se amestecă bine. Ouăle se adaugă și ele în tigaie, după ce legumele s-au gătit pe jumătate.

Omleta se prăjește pe ambele părți câteva minute, până se rumenește. Se servește caldă, ornată cu verdeață și eventual puțin cașvacal ras pe deasupra, alături de o salată de roșii și două felii de pâine integrală prăjită. La această rețetă se pot adăuga și alte legume după preferințe sau se pot elimina ingredientele care nu vă plac.

Vezi și: Mic dejun de post. Pastă de avocado cu ceapă. Rețeta este delicioasă!

Plăcintă croată cu brânză. Rețeta de Štrukli plină de savoare

Cum faci să-ți iasă omleta pufoasă

Omleta perfectă trebuie să fie pufoasă şi aerată, iar acest lucru se obţine atunci când baţi ouăle uşor, până la completa omogenizare. Nu este recomandat să le baţi tare, întrucât vei obţine o omletă cu gust cauciucat, e-acasa.ro.

Bucătarii ştiu un mic truc – la fiecare două ouă întregi se adaugă un gălbenuş.

Pune condimente şi verdeţuri fără frică! Acestea se pun în omletă către final, pentru a-şi păstra gustul şi aromele nealterate.

Nu prăji foarte tare omleta, ci las-o să fie uşor zemoasa. O omletă reuşită nu trebuie să fie arsă sau uscată.

Vezi și: Prăjitură simplă cu fructe. Iese pufoasă și aromată

Tort "lapte de pasăre". Un desert rece, direct de la frigider. Rețeta specială

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel