Data publicării:

Cea mai bună rețetă de castraveți murați. Uită de celelalte trucuri

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Castraveți murați în saramură se pot face atât vara, cât și toamna, dacă vrem să păstrăm murături pentru iarnă.  

Ingrediente

6-7 kg castraveţi proaspeţi şi mici

1 căpăţână de usturoi

mărar uscat

1 legatura frunze de ţelină

câteva frunze de vişin

2 linguri piper boabe

3-4 rădăcini de hrean

sare

piper

Mod de preparare

Castraveţii se spală şi se pun într-un lighenaş cu apă rece şi puţină sare (o lingură de sare la 3-4 l de apă) şi se lasă 3-4 ore. Se aşază apoi în borcanele curate, având grijă ca la fundul borcanelor să se pună câteva rămurele de mărar, câteva boabe de piper, frunze de ţelină şi usturoiul curăţat.

Separat într-o oală mare de 7-8 l se pregăteşte saramura.
Se pun mai întâi 6 l de apă, apoi 7 linguri de sare grunjoasă, o lingură de boabe de piper, mărar uscat şi frunze de vişin.
Se pune pe foc 3-4 minute, apoi se stinge focul şi se lasă să se răcească 5 minute.

Se toarnă saramura fierbinte peste castraveţi, având grijă să se pună borcanele pe o placă metalică sau pe lama unui cuţit.

Nu se închid ermetic, ci se acoperă doar cu o hârtie sau cu un şervet de bucătărie.
Se lasă să fermenteze 2 zile, apoi se deşartă toată saramura şi se mai fierbe o dată.

Se lasă 10 minute la foc şi se ia spuma. Între timp, castraveţii se limpezesc cu apă rece de 2-3 ori. Se mai adaugă hreanul tăiat fâşii şi puţin piper măcinat.

Se toarnă saramura cât mai fierbinte, având grijă ca borcanele să fie pe o placă metalică, notează retete.unica.ro, apoi se acoperă ermetic cu celofan sau capace.

Se păstrează la rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel