Cea mai bună ciorbă de spanac de post. Rețeta simplă pentru o mâncare gustoasă și sănătoasă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Tot mai multe gospodine pregătesc acasă cea mai bună ciorbă de spanac de post, mai ales în sezonul de primăvară. Ușoară și hrănitoare, ciorba de spanac este ideală în zilele cu restricții alimentare, dar și atunci când vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat culinar savuros și ușor de făcut.  

Când vine vorba de delicioasele ciorbe, gospodinele se întrec în tot felul de rețete și trucuri. Iată rețeta simplă pentru o mâncare de post gustoasă și sănătoasă.

În zilele de post, putem pregăti foarte ușor o ciorbă de spanac, ca pe vremea bunicii. Dacă ținem cont de câteva trucuri vom obține o mâncare gustoasă și pe placul tuturor celor de la masă.

În sezonul de primăvară, putem face și o mâncare de spanac cu orez, hrănitoare și delicioasă, dar și o ciorbă de urzici de post. De asemenea, de la masă nu trebuie să lipsească și câteva sarmale de post mănăstirești, iar la desert ne putem încânta papilele gustative cu niște clătite de post cu banane.

Astfel, zilele de post vor trece mai ușor și ne vom bucura de gustul unor preparate culinare delicioase și sănătoase.

Borșul de spanac de post este ideal nu doar în perioadele cu restricții alimentare, ci este recomandat și celor care vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

Cum să pregătești rapid o ciorbă gustoasă și sănătoasă

Pentru a pregăti o delicioasă ciorbă de spanac de post avem nevoie de 500 g de spanac proaspăt sau congelat, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 1 ceapă, 1 morcov, 2-3 roșii, 250 ml borș, sare, piper, usturoi, leuștean verde și mărar uscat.

Mai întâi se spală toate legumele, apoi se taie roșiile cubulețe mici. După aceea se mărunțește ceapa și se pune la călit împreună cu cele două linguri de ulei. Se curăță și se dă morcovul prin răzătoare apoi se pune la călit și se adaugă puțină sare și un pic de piper.

Se spală spanacul, se mărunțește și se adaugă împreună cu roșiile la călit. Într-o oală se pun 2 litri de apă, iar când clocotește se adaugă compoziția călită. După ce a fiert câteva minute se pune puțin usturoi granulat, apoi se adaugă borșul după gust. Se mai lasă ciorba de spanac de post să dea de câteva ori în clocot apoi se ia de pe foc.

La final, se pune leușteanul verde, apoi mărarul pentru un plus de savoare. Cu siguranță, ne vom bucura de gustul unei ciorbe aromate și hrănitoare. Borșul de spanac de post se poate servi călduț împreună cu un ardei iute și cu câteva felii de pâine de casă.

În funcție de preferințe, în ciorba de spanac de post se mai poate pune lobodă, cartofi tăiați cubulețe mici sau câteva ciuperci mărunțite.

Delicioasa ciorbă de spanac de post se face foarte ușor, este hrănitoare, gustoasă și ideală în zilele cu restricții alimentare. Dacă ținem cont de câteva trucuri și folosim ingrediente proaspete, vom obține o mâncare savuroasă și pe placul tuturor celor de la masă, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel