Ce vrea să facă Cseke Attila din funcţia de ministru al Dezvoltării
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Descentralizarea, recuperarea decalajelor de dezvoltare între regiuni, judeţe şi în interiorul acestora, şi, pe lângă continuarea proiectelor PNDL, construcţia de noi creşe vor fi priorităţile Ministerului Dezvoltării, al Lucrărilor Publice, şi al Administraţiei - a declarat Cseke Attila la audierile din Comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Candidatul la funcţia de ministru a spus: "Eu cred în descentralizare. Cunosc situaţia dinaintea şi de după descentralizare, pentru că în timpul mandatului meu de ministrul al sănătăţii s-a descentralizat sistemul sanitar, ceea ce a condus la dezvoltarea spitalelor. Este nevoie de descentralizare şi în administraţia publică, pentru a eficientiza serviciile oferite cetăţenilor."

Cseke Attila a afirmat că susţine Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi finalizarea cât mai rapidă a măsurilor prevăzute de aceasta în interesul dezvoltării comunităţilor locale. Candidatul ministerial propus de UDMR şi coaliţia de guvernare a subliniat importanţa măsurilor capabile să răspundă punctual unor nevoi ale societăţii.

"România este codaşă în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte locurile disponibile la creşe pentru cei mici. Conform datelor Eurostat doar trei la sută dintre copiii din România cu vârsta de sub trei ani au loc la creşă. Avem 368 de creşe în ţară, ceea ce înseamnă în medie mai puţin de 10 în fiecare judeţ. Pentru a încuraja tinerii să întemeieze familii, şi pentru a ajuta tinerele mame la întoarcerea pe piaţa forţei de muncă, vom construi creşe noi" - a spus Cseke Attila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel