Ce vrea să demonstreze Kim Jong Un după ce Coreea de Nord a lansat alte 4 rachete de croazieră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Kim Jong Un lansează rachetă după rachetă. Al şaptelea test în două săptămâni pentru Coreea de Nord - Foto Agerpres
Kim Jong Un lansează rachetă după rachetă. Al şaptelea test în două săptămâni pentru Coreea de Nord - Foto Agerpres
Coreea de Nord a efectuat lansări în mare în care a testat patru rachete de croazieră, a declarat vineri agenţia nord-coreeană de presă KCNA, adăugând că exerciţiul a demonstrat postura de război a forţei nucleare a regimului de la Phenian, transmite AFP. 

Cele patru rachete 'Hwasal-2' au fost lansate din vecinătatea oraşului Kimchaek situat în provincia Hamgyong de Nord în direcţia Mării de Est, cunoscută şi sub numele de Marea Japoniei. Ele au urmat o traiectorie de 2.000 de km înainte de a-şi atinge ţintele 'cu precizie', potrivit agenţiei oficiale, care nu a precizat care au fost ţintele vizate.

'Comisia Militară Centrală a Partidului Muncitorilor din Coreea şi-a exprimat marea satisfacţie faţă de rezultatele exerciţiului de lansare', a adăugat presa nord-coreeană.

'Exerciţiul a demonstrat în mod clar, încă o dată, postura de război a forţei de luptă nucleare a RPDC (Republica Populară Democrată Coreea), întărindu-i capacităţile de contraatac nuclear mortal în faţa forţelor ostile', precizează în continuare KCNA.

Coreea de Nord a avansat în mod constant în dezvoltarea şi producerea în masă de noi rachete, în pofida sancţiunilor impuse de rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, care interzic activităţile legate de rachete.

'Aceste demonstraţii ar putea fi considerate exerciţii cu rachete mai degrabă decât teste de dezvoltare', a estimat în această săptămână Centrul american pentru Studii Internaţionale şi Strategice într-un raport, potrivit Reuters. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel