Ce văd pisicile când se uită în oglindă: răspunsul te va surprinde
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ce văd pisicile când se uită în oglindă, răspunsul te va surprinde. Sursa foto: freepik.com
Ce văd pisicile când se uită în oglindă, răspunsul te va surprinde. Sursa foto: freepik.com
Dacă vei urmări o pisică, vei vedea că felinele nu sunt indiferente față de oglinzi. Reacția lor poate fi diversă: de la curiozitate la frică.

Privind în oglindă, pisicile miros reflexia, ating suprafața și uneori chiar încep să miaune și să zgârie sticla. De unde vine o astfel de gamă de emoții?

Oamenii și animalele percep lumea diferit. Când se uită în oglindă, pisicile nu înțeleg că își văd propria reflectare. De obicei li se pare că în fața lor se află o pisică străină, așa că încep să studieze activ „obiectul necunoscut”.

De ce pisicile își trezesc stăpânii dimineața devreme? Există 3 motive

Simțurile dominante ale pisicilor sunt mirosul și auzul. Pentru ele, oglinda este o prelungire a spațiului existent. Pisicile percep propria reflexie în oglindă ca pe o altă pisică care a intrat pe teritoriul lor.

Prin urmare, o pisică se poate comporta agresiv și precaută în fața unei oglinzi. Printre cele mai izbitoare manifestări se numără șuieratul, mieunatul, postura îndoită, mușchii încordați, coada ridicată și blana zburlită. Observând cum propria sa reflexie în oglindă capătă și ea ipostaze agresive, pisica poate simți frică.

De ce pisica încearcă să fugă din apartament

În cele din urmă, realizând lipsa mirosului unei pisici străine, felina se calmează, de obicei, și își pierde interesul pentru oglindă. Pisicilor tinere și jucăușe chiar le place să petreacă timpul jucându-se cu reflexia lor. Cu toate acestea, comunicarea unidirecțională devine în cele din urmă plictisitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel