Ce trebuie să mănânci pentru a-ți întări sistemul imunitar în mod natural
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce trebuie să mănânci pentru a-ți întări sistemul imunitar în mod natural / Foto: Pixabay, de Susanne Jutzeler
Ce trebuie să mănânci pentru a-ți întări sistemul imunitar în mod natural / Foto: Pixabay, de Susanne Jutzeler
Află în articol ce trebuie să mănânci pentru a-ți întări sistemul imunitar în mod natural.

În perioada rece a anului avem nevoie de o imunitate de fier pentru a scăpa de viruși și răceli, așa că ar trebui să fim mai atenți la alimentația noastră. Nutriționiștii recomandă zilnic 200 de miligrame de vitamina C, pe care o putem lua dintr-un ardei roşu, două portocale sau un grapefruit, plus 100 de grame de pătrunjel, scrie Realitatea.net.

Dieta care întărește sistemul imunitar ar trebui să fie întregită de zece miligrame de zinc, mineral conţinut în seminţe de dovleac, pâine sau cereale integrale, şi 800 de micrograme de vitamina A, ce se găseşte mai ales în morcovi, ficat sau ou. La toate astea adăugă iaurturile probiotice. Nucile, peştele, carnea şi ouăle sunt o sursă bogată de seleniu, un alt mineral esenţial în alimentaţie, care zilnic ar trebui consumat într-o cantitate de 55 de micrograme. Atenție însă, stresul și abuzul de ţigări sau alcool pot slăbi sistemul imunitar.

Fructul care, dacă îl mănânci zilnic, previne apariția cancerului și a atacului de cord

Consumul de nuci poate reduce drastic riscul de atac de cord şi cancer. În plus, fructul creşte speranţa de viaţă, scriu cei de la The Telegraph.

Studiul, realizat de Imperial College London, arată că oamenii care consumă cel puţin 20 de grame de nuci zilnic au şanse mai mici de a dezvolta boli grave.

Nucile reduc riscul de a avea o boală de inimă cu aproape 30%, pe cel de cancer cu aproape 15%, iar pe cel de moarte prematură cu aproape 22%. În cadrul aceluiași studiu s-a constatat că nucile reduc la jumătate riscul de a muri din cauza unei boli respiratorii. Subiecţii studiului au mâncat o varietate de oleaginoase precum nuci, alune, migdale, alune de pădure, caju, fistic, nuci pecan, nuci braziliene şi arahide.

Toate aceste alimente protejează organismul de boli de inimă şi reduc riscul de moarte prematură. Cercetătorii au descoperit că arahidele reduc în special riscul unui atac de cord, iar nucile reduc riscul apariţiei cancerului.

Alimentele pe care nu trebuie să le combinăm niciodată cu medicamente

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat care sunt alimentele pe care nu trebuie să le combinăm niciodată cu medicamente.

"Toată lumea știe că nu e bine să bei alcool atunci când iei medicamente. Cât este de adevărat și cum potențează anumite alimente efectul pastilelor? Merită discutat. Alcoolul scade metabolizarea substanțelor active și crește efectul medicamentelor. Nu trebuie asociat cu analgezice, tranchilizante, antidepresive, antialergice. Consumul simultan de alcool și medicamente dublează inclusiv efectele alcoolului, veți avea senzația că ați băut de două ori mai mult.

Sucul de grapefruit are efect negativ pe 20 de tipuri de medicamente: antihipertensive, anticoagulante, antihistaminice, antivirale, sedative, hormoni. El blochează descompunerea medicamentelor, prin urmare substanțele active se vor acumula în organism și pot ajunge la un nivel toxic.

Laptele și produsele lactate conțin calciu care formează compuși insolubili cu anumite substanțe active din medicamente", a explicat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii "Doctor de bine" de la Pro TV. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel