Ce trebuie să faci când ești atacat. METODA simplă care te SALVEAZĂ
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
În cazul unei agresiuni fizice, stăpânirea de sine şi viteza de reacţie sunt esenţiale.

Ion Benea, director al Centrului de Supraviețuire Urbană a explicat, în cadrul emisiunii Jungla Urbană de la DCNews, care sunt lucrurile estenţiale de ştiut în cazul în care sunt victime ale unei agresiuni fizice stradale sau de orice altă natură.

"Autoapărarea de supravieţuire îşi are particularităţile ei şi se apropie foarte mult de tehnicile specific militare. Adică atunci când vorbim de supravieţuire nu mai vorbim despre sport sau fair play", afirmă Ion Benea.

În cadrul interviului acordat DC News, Ion Benea a subliniat, de asemenea, faptul că în momente de criză, cum sunt cele în care suntem agresaţi fizic, stăpânirea de sine şi viteza de reacţie sunt esenţiale.

[citeste si]

Adevăratele victime sunt cele care sunt paralizate de frică

"Persoanele care într-o situaţie de criză s-au blocat, sunt victime 100%. Cel mai important este factorul preventiv. Adică să nu ajungă într-un mediu care poate să genereze risc.

Apoi trebuie creată o panoplie de situaţii din care trebuie să iasă pe seama soluţiilor pe care eu - instructor, carte, film - i le ofer. Trebuie sa ai, în primul rând, informaţia. De multe ori explozia de adrenalina scoate din sertăraşul creierului informaţia şi o poţi folosi atunci când ai nevoie. Trebuie să ai bagajul de cunoştinţe şi deprinderi pe care să le foloseşti cu foarte mare rapiditate pentru că există o elasticitate situaţională a timpului", afirmă directorul Centrului de Supraviețuire Urbană. 

Vezi recomandările lui Ion Benea aici:

Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel