Data actualizării:
Data publicării:

Ce trebuie să faci ca să-ți găsești pisica dispărută

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Dispariția animalului de companie este coșmarul fiecărui posesor de pisici. Nu numai că ești tulburat și stresat atunci când nu-ți poți găsi pisica, dar te îngrijorezi și că animalul tău ar putea fi speriat sau rănit.

Vestea bună este că există multe lucruri pe care le poți face pentru a-ți maximiza șansele de a-ți găsi pisica dispărută.

Caută-ți pisica dispărută acasă

Pisicile iubesc locuințele lor, deci există șanse mari ca pisica să fie mai aproape decât crezi. Asigură-te că verifici fiecare dulap, chiar și pe cele pe care le folosești rar.

Pisicile pot intra în spații foarte mici și găsesc locuri extraordinare pentru a se ascunde, ceea ce face găsirea ei destul de dificilă! Verifică interiorul mașinii de spălat și al uscătorului de rufe și uită-te în locuri confortabile precum paturi și dulapuri.

Odată ce ești sigur că nu este în casă, începe să cauți în tufișurile și arbuștii din grădina ta și zona înconjurătoare. Petrece cel puțin 15-30 de minute chemându-ți pisica pe nume, învârtindu-te în jurul locului unde pisica a fost văzută ultima dată. Folosește orice truc obișnuit pentru a-ți face pisica să vină la masă, cum ar fi agitarea unui pachet cu gustările ei preferate sau a hranei uscate. Pe măsură ce te plimbi, oprește-te și ascultă, acordă o atenție deosebită garajelor sau șoproanelor exterioare în care s-ar fi putut bloca. 

Gândește-te la ultima dată când pisica s-a speriat. A fost vreun loc anume în care a fugit? S-ar putea să o găsești în grădina alăturată sau chiar în casa unui vecin prietenos, de exemplu.

2. Sursa foto... (pisica44_56256300.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @chelyshevaelena

Cere ajutor

Dacă ai căutat pretutindeni și tot nu vezi nicio urmă după câteva ore, este momentul să-i anunți și pe ceilalți că pisica ta lipsește.

  • Înainte de a ieși să cauți, verifică dacă ușa pentru pisici este deschisă, astfel încât, dacă pisica alege să se întoarcă, să poată intra în casă.
  • Anunță-i pe vecini despre absența pisicii tale și cere-le permisiunea să cauți în garajele, șoproanele și grădinile lor. 
  • Sună la cabinetele veterinare locale cu o descriere a pisicii tale și a ID-ului microcipului. Asigură-te că detaliile sunt actualizate și întreabă-i dacă ar fi de acord să posteze un afiș pe site-ul lor web sau pe profilurile lor de social media pentru a ajuta la găsirea pisicii.
  • Dacă ai asigurare pentru animale de companie, contactează-ți furnizorul, deoarece ar putea oferi asistență financiară și sfaturi despre cum să găsești o pisică dispărută.
  • Pregătește un flyer cu informații relevante despre pisica ta, inclusiv numele, descrierea fizică și o fotografie recentă. Informațiile de contact ar trebui să includă numele tău, numărul de telefon și adresa de email.
  • Străbate cartierul, recrutând voluntari dispuși să te ajute, să bată la uși sau să distribuie flyere.
  • Plimbă-te sau pedalează în sus și în jos pe strada din zona în care pisica ta a fost văzută ultima dată și condu încet prin vecinătatea ta. Arată trecătorilor afișul tău și cere-le să te contacteze dacă văd pisica.
  • Plasează și distribuie flyere acolo unde a fost văzută ultima dată pisica ta dispărută, precum și în întregul cartier. Intră în locuri precum magazine, poște, cabinete medicale, pub-uri și săli de sport și întreabă-i dacă ar fi de acord să afișeze flyer-ul tău pentru a te ajuta să-ți găsești pisica dispărută, potrivit Purina.co.uk.

 

3. Sursa foto... (pisica12_04005600.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel