Ce știi despre uleiul de măsline poate fi greșit. Mituri desființate
Când mergi la cumpărături și pe listă se află și uleiul de măsline, alegerea lui de pe raft poate fi o nebunie. Încărcat cu grăsimi mononesaturate bune, acest tip de ulei este esențial pentru sănătatea inimii.
Dar să știi ce ulei de măsline să alegi și cum să-l folosești odată ce ajungi acasă, poate fi destul de greu. Există o mulțime de dezinformări despre uleiul de măsline.
1. Ai auzit des că uleiul de măsline „bio” este de cea mai bună calitate
Termenul „bio” sună promițător. Înseamnă doar că nu există alte ingrediente sau uleiuri în produs. Uleiul de măsline bio este, de fapt, sub cel extravirgin, considerat cel mai sănătos, deoarece are cea mai mare concentrație de polifenoli, care acționează ca un antioxidant în organism. Uleiul de măsline „bio” are mai puțini polifenoli, dar are în continuare beneficii pentru sănătate. Are și o aromă mai neutră.
2. Uleiul de măsline extravirgin are mai puține grăsimi și calorii
Toate uleiurile de măsline au același număr de calorii și grăsimi.
3. Nu poți găti cu ulei de măsline extravirgin
Unii oameni spun că uleiul de măsline extravirgin este prea delicat pentru a fi gătit, fiind indicat doar pentru salate și sosuri. Însă, uleiul de măsline extravirgin poate fi folosit și la prăjeli, dar, atenție, are o aromă mai puternică. Deci, trebuie utilizat cu prudență. Citiți continuarea pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News