Urmărește emisiunea live
Ce spune Sulfina Barbu despre schimbarea Constituției
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
sulfina_barbu
sulfina_barbu

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu, susține că prin modificările anunţate, liderul PSD ar vrea "reîntoarcerea la Constituţia lui Ion Iliescu, din anul 1991".

USL are un program prin care îşi propune să ia ostatici românii în regimul USL. Astfel, prim-ministrul plagiator Victor Ponta anunţă la televizor că doreşte să modifice Constituţia României astfel încât să ne reîntoarcem la Constituţia lui Iliescu, din anul 1991, când Parlamentul putea să invalideze deciziile Curţii Constituţionale. ARD îi cere premierului Victor Ponta să se abţină de la declaraţii privind modificarea Constituţiei", a spus Sulfina Barbu, într-o conferinţă de presă.

Ea a arătat că USL nu va avea o majoritate necesară modificării Constituţiei, menţionând faptul că pentru revizuirea Legii fundamentale este nevoie de consens politic şi impune organizarea unui referendum.

"Ce anunţa premierul Victor Ponta? A anunţat că din ianuarie 2013 doreşte reîntoarcerea României în anii '90 şi noi tragem un semnal de alarmă că USL este un pericol uriaş pentru România, care vrea să ducă România cu 20 de ani în urmă. Premierul vrea să refacă, pas cu pas, regimul Iliescu şi a început deja să-şi dea arama pe faţă", a precizat Barbu.

Potrivit Sulfinei Barbu, Ponta ar vrea să reducă rolul CC şi să dea dreptul Parlamentului de a invalida deciziile CC, ea arătând că acest plan "deschide calea abuzurilor" şi "urmăreşte să asigure imunitatea totală a USL".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel