Data actualizării:
Data publicării:

Ce spune șoferul care l-a accidentat pe polițistul local din Cisnădie, după ce bărbatul a murit. Voia să trăiască în țară, dar s-a răzgândit. "Sunt de câteva zile în Germania"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook Gheorghe Huja
Foto: Facebook Gheorghe Huja

Află în articol ce spune șoferul german care l-a accidentat pe polițistul local din Cisnădie, după ce bărbatul a murit.

Cetățeanul german de origine română, implicat în accidentul din Cisnădie, care a dus la moartea polițistului local Radu Trihenea, a spus de ce a plecat din țară. Acesta spune că se află acum în Germania pentru a-și "verifica sănătatea".

VEZI ȘI: Poliţistul din Sibiu, lovit de o maşină în timp ce dirija traficul, a murit. "Lăsăm în urmă un erou" - Foto în articol

"Eu sunt de câteva zile în Germania! Eu oricum am vrut să plec anul acesta în Germania ca să-mi verific sănătatea pentru că în România nu aveam asigurare de sănătate și nici posibilități financiare.

"Parcă și vecinii și oamenii de pe stradă mă priveau cu alți ochi"

Nu am plecat ca să mă sustrag justiției! Am plecat pentru că nu am mai suportat psihic. Am fost amenințat în seara accidentului când am fost dus pentru a-mi recolta probe biologice cu moartea de un membru al familiei (acesta a fost legitimat de unul din cei 3 polițiști care m-au însoțit). Am mai primit amenințări noaptea la telefon cu număr ascuns!

În plus, de asta parcă și vecinii și oamenii de pe stradă mă priveau cu alți ochi. Unii nici nu mai răspundeau la salut!

Aveam gânduri sumbre să-mi pun capăt zilelor. La sfatul unui prieten, am hotărât să vin în Germania unde am o soră și alte neamuri care mă ajută măcar cu vorbă bună", a spus bărbatul pentru Turnul Sfatului.

"Nu știu dacă mă mai întorc în țară"

Totodată, acesta a mai povestit că s-a născut în Cisnădie, dar a fugit în Germania în anul 1988, după ce a trecut Dunărea înot. Deși voia să rămână în România, se pare că planurile i s-au schimbat după moartea polițistului.

"Nu știu dacă mă mai întorc în țară, poate dacă mi se asigură protecție. Deocamdată îmi fac actele pentru că erau expirate de 12 ani. Aveam de gând să rămân până la capătul zilelor în România. Nu mi-a plăcut niciodată în Germania", a mai spus acesta.

Cum s-a produs accidentul

"În seara de 13 februarie, mă deplasam spre Kaufland Sibiu, să cumpăr niște produse care au apărut în revistă la reduceri. Accidentul s-a petrecut și din cauza condițiilor meteo... Dar am și eu partea mea de vină.

În săptămâna când am plecat, auzisem că Radu (victima) este stabilă și că sunt șanse să se recupereze. Am sperat foarte mult să-și revină, că atunci putea spune și el cum s-a întâmplat accidentul. Îmi pare foarte rău că din cauza mea a murit un om. Cu treaba asta eu va trebui să trăiesc până la capătul zilelor", a mai declarat acesta.

Reamintim că Radu Trihenea, polițistul în vârstă de 38 de ani, lovit de o mașină în timp ce dirija circulația în 13 februarie pe drumul dintre Sibiu și Cisnădie, a murit la spital, după ce a stat internat timp de două săptămâni. Bărbatul a făcut trei stopuri cardiace, și, în pofida eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel