Ponta: Proiectul Roşia Montană a căzut
Autor: Covrig Roxana | Publicat pe: 09 sep 2013, 14:49
WhatsApp
ponta-guvern
ponta-guvern

Victor Ponta a declarat, luni, că proiectul minier de la Roşia Montană este închis, iar protestele din Piaţa Universităţii şi-au atins scopul. Şeful Guvernului a precizat că proiectul de lege trebuie trecut rapid pe ordinea de zi şi respins atât de Senat, cât şi de Camera Deputaţilor.  Premierul a subliniat că în urma acestei decizii "vom plăti cu toții". 

Ponta a spus că USL nu a dezbătut subiectul RMG, dar "s-au antepronunţat liderii".

"Am văzut declaraţia domnului Blaga şi a domnului Antonescu. Nici în PSD nu eram foarte clar într-o direcţie sau alta, lucrurile sunt împărţite", a declarat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

El a adăugat: "Vreau să mă asigur că domnul Antonescu, preşedintele Senatului, pune rapid pe ordinea de zi a Senatului proiectul de lege. Se respinge". A precizat că "La fel va fi şi la Cameră şi s-a închis acest proiect. Eu, ca prim-ministru, trebuie să găsesc alte soluţii pentru investiţii străine şi crearea de locuri de muncă".

Premierul a declarat că "Până la urmă domnul preşedinte Băsescu, în 2009, a susţinut proiectul Roşia Montană că avea alegeri prezidenţiale. Domnul Antonescu nu-l mai susţine în 2014 că are alegeri prezidenţiale. Astea sunt lucruri politice, important e că atâta timp cât există în mod clar o majoritate împotriva proiectului nu mai are rost să mai pierdem foarte mult timp".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?