Data actualizării:
Data publicării:

Ce spune Mircea Badea despre lectorul Andrei Nae, care a mers îmbrăcat în fustă la facultate

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Antena 3 CNN
Foto: Antena 3 CNN
Mircea Badea a comentat cazul lectorului Andrei Nae, care a mers îmbrăcat în fustă la facultate.

În cadrul emisiunii În Gura Presei, la Antena 3 CNN, Mircea Badea a comentat cazul lectorului universitar Andrei Nae, care săptămâna trecută a ținut prima pagină a ziarelor, după ce s-a afișat îmbrăcat în femeie la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București.

„Înțeleg faptul că un domn care este profesor universitar s-a dus îmbrăcat în fustă și pe tocuri în fața studenților. Am văzut că foarte multă lume a fost interesată de subiect și am văzut că tentația era, la foarte mulți analiști și influenceri, să trateze în cheia în care 'Domn'le, dar asta înseamnă că putem merge cu o frunză în față?'. Eu cred că acest gen de analiză e proastă și e falsă, pentru că persoana respectivă nu a venit indecent îmbrăcat, ci avem de-a face cu o persoană biologic bărbat care s-a îmbrăcat ca o doamnă și s-a dus să predea studenților. Nu mi se pare în regulă, dar nu din motivele invocate de cei mai mulți analiști și influenceri.

Nu pot să spun că este îmbrăcat indecent, ci este vorba doar de o paradigmă, în care o persoană biologic bărbat se îmbracă în haine cu care de obicei de îmbracă persoanele biologic femei“, a spus realizatorul.

VEZI ȘI            -          În afară de celebra poză cu profesorul Andrei Nae, ar mai fi ceva de arătat

De ce nu e de acord Mircea Badea cu modul în care s-a prezentat Andrei Nae în fața studenților

Mircea Badea spune că nu are o problemă cu modul în care s-a îmbrăcat Andrei Nae, doar că o astfel de ținută, mai ales că e purtată de un bărbat, atrage după sine atenția celor în fața cărora se prezintă acesta, în cazul de față atenția studenților, care ar trebui să se concentreze pe informația pe care profesorul o oferă.

„Să presupunem că profesorul se duce la niște studenți ca să-i învețe ce predă el: Geografie, Matematică, Istorie, Muzică etc. Studenții ăia se duc la ore ca să fie învățați despre materia pe care respectivul profesor o predă. Asta înseamnă, în modesta mea opinie, că un profesor trebuie să facă de așa natură astfel încât studenții să fie atenți la materia pe care el o predă.

Nu știu ce predă acest domn, dar eu nu cred că cineva din clasa respectivă a mai fost atent la ce predă. Presupunem că domnul respectiv a venit îmbrăcat așa  și a predat Chimie. A mai fost cineva din clasă atent la Chimie? Eu nu cred!

Nu mi se pare absolut deloc corespunzător pentru un profesor, dar din acest punct de vedere. Tu te duci la oră nu ca să devii tu subiect, ci ca să înveți pe cetățenii care vin la tine la curs să plece mai învățați decât au venit, cu materia pe care tu o predai. E clar că la ora respectivă numai despre materie nu le ardea studenților și toată lumea abia aștepta să comenteze și să vorbească. Ce oră, ce predat, ce materie, ce învățătură ... s-a închis subiectul!

Eu nu aș duce copilul la cursul respectivei persoane, pentru că e absolut clar că nu despre materia respectivă e vorba, ci despre a devenit el subiectul. Absolut că poate lui așa i se pare normal, dar normalitatea e o chestiune subiectivă. Sunt 100% sigură că în clasa respectivă nu a mai fost nimeni atent la ce predă. Sunt absolut convins că nu a trecut neobservat!“, a precizat Mircea Badea.

CITEȘTE ȘI            -          EXCLUSIV  Universitatea din București, reacție în cazul profesorului Andrei Nae

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel