Ce spune Merkel despre meciul anulat din cauza alertei teroriste
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cancelarul german Angela Merkel a afirmat, miercuri, că decizia de anulare a meciului amical Germania - Olanda a fost una greu de luat, dar a precizat că a fost una corectă.

"La fel ca milioane de fani, sunt tristă că meciul nu a mai avut loc. Autorităţile au avut de luat o decizie grea, poate cea mai grea. Dar a fost o decizie corectă. Marţi seară, au existat riscuri în privinţa securităţii", a declarat Angel Merkel, citată de Mediafax.

Potrivit ziarului local Kreiszeitung, un vehicul care semăna cu o ambulanţă şi care era plin cu explozibil ar fi fost găsit parcat în faţa stadionului din Hanovra, unde Germania urma să joace un meci amical cu Olanda.

[citeste si]

Arena a fost evacuată marţi seară, după găsirea unui colet suspect. O furgonetă a fost îndepărtată din zonă, fiind considerată o ameninţare, iar o stradă a fost blocată în timpul evacuării.

Mai mulţi oficilali germani de rang înalt, printre care şi cancelarul Angela Merkel, ar fi trebuit să asiste la meci, pentru a demonstra că nu se tem de terorism. Potrivit unor informaţii, Merkel era în drum spre stadion când a aflat că a fost descoperit coletul suspect şi a fost dusă imediat într-o zonă sigură.

Potrivit publicaţiei germane Bild, o celulă teroristă nord-africană plănuia să atace Hanovra cu puşti şi veste sinucigaşe - metode asemănătoare cu cele folosite în atacurile care au avut loc vineri seara la Paris, soldate cu moartea a 129 de persoane. Oficialii au mai spus că este posibil ca un agent irakian să fi plănuit atacul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel