Data actualizării:
Data publicării:

Ce spune Isărescu despre românii care economisesc în dolari

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Economie
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Mugur Isărescu a fost întrebat cum vede faptul că mulți români au început să economisească în dolari.

„Este riscul lor. Este opțiunea lor. Sfatul nostru este să-și pună ouăle în două-trei coșuri: și în lei, și în dolari, și în euro. Eu așa fac”, a zis Mugur Isărescu.

„Eu am cumpărat și titluri de stat. Am încercat doar să-mi protejez banii”, a mai spus Mugur Isărescu.

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR) a spus că investițiile pe care le-a făcut au fost în nepoți.

„Singurele investiții pe care le-am făcut au fost în nepoți, i-am trimis la școală să învețe”, a zis guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR).

VEZI ȘI: Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 16,3% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 11,2% pentru sfârşitul anului viitor

Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 16,3% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 11,2% pentru sfârşitul anului viitor, potrivit datelor prezentate luni de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

BNR estima în august 2022 o inflaţie de 13,9% pentru finalul anului şi de 7,5% pentru 2023. De asemenea, banca centrală anticipa în mai 2022 o inflaţie de 12,5% pentru sfârşitul acestui an şi de 6,7% pentru anul viitor.

Conform băncii centrale, rata anuală a inflaţiei IPC este proiectată să urmeze o traiectorie uşor ascendentă până la sfârşitul anului viitor, iar ulterior să se corecteze în ipoteza disipării graduale atât a şocurilor de ofertă, cât şi a presiunilor din partea cererii agregate.

În scenariul de bază, tendinţa descendentă va fi întreruptă temporar în trimestrul III 2023, odată cu ieşirea din vigoare a măsurilor de plafonare a preţurilor la bunurile energetice, cu impact la nivelul ratei anuale a inflaţiei IPC timp de 4 trimestre.

Ulterior, la finele trimestrului III 2024, convergenţa către ţinta de inflaţie este prevăzută a fi una rapidă, având ca resort principal efecte de bază extrem de favorabile.

În prezentare se menţionează că extinderea schemei de plafonare după 31 august 2023 sugerează, la prima vedere, un nivel al indicatorului la finele anului 2023 cu circa 4,1 puncte procentuale sub nivelul indicat de scenariul de bază şi, în plus, o traiectorie neîntrerupt descendent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel