Ce spune Chirieac după analiza unui celebru sovietolog britanic privind soarta războiului din Ucraina
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Bogdan Chirieac a comentat analiza sovietologului britanic Mark Galeotti care a spus că Rusia este pe drumul spre înfrângere în Ucraina, iar Vladimir Putin mai poate spera doar la întârzierea deznodământului.  

Nu este sub semnul întrebării faptul că Rusia va eșua în Ucraina, ci doar momentul în care se va concluziona acest lucru. Așa poate fi rezumată o analiză realizată de celebrul sovietolog și istoric Mark Galeotti.

„Singura întrebare rămasă este cum va arăta înfrângerea lui Putin”, a mai declarat cunoscutul cercetător în studii sovietice.

Întrebat care este opinia lui referitoare la premisa unui eșec al rușilor în Ucraina, analistul politic Bogdan Chiriec a declarat, în platoul Antena 3-CNN:

„Britanicii întotdeauna au avut o analiză mult mai apropiată de realitate a situației din Estul Europei. Poate că și istoria lor îi ajută. Ei descopereau teritorii noi cu sute de ani în urmă, le colonizau, mă rog. Analiza este corectă și șansa lui Putin este să prelungească pe cât posibil războiul tocmai pentru a întârzia înfrângerea. Câtă vreme sunt trupe pe teren și se trage cu cartușe și cu HIMARS, atunci războiul nu s-a terminat, deci Rusia nu a fost înfrântă. Când se trasează linia, atunci asta este.”

„Că unii dintre noi mai spunem despre pace și suntem condamnați... acum vedem că a spus și Biden și ne ascundem în spatele lui. Acum șase luni de zile erai putinist dacă spuneai că vrei pace. Am fost aici cu dvs., în platou, cu sufletul la gură, la vizita lui Zelenski la Joe Biden, când ne-a explicat președintele ucrainean ce se înțelege prin pace justă. Avea dreptate. Ce pace justă poate fi pentru cei care și-au pierdut fii și fiicele?

El a spus că vrea toată Ucraina eliberată. Asta e baza lor de plecare. Ce a spus el e corect”, a mai declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel