Ce se întâmplă în organismul tău după trei polonice de ciorbă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pixabay
Foto Pixabay
Este sau nu ciorba o mâncare sănătoasă? Un răspuns vine de la medicul nutriționist Mihaela Bilic. 

Din punct de vedere al echilibrului nutriţional, ciorba este o mâncare ce respectă perfect proporţiile, asigură medicul nutriționist Mihaela Bilic. Faptul că are multă zeamă înseamnă hidratare.  

„Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit. Are multă apă. Stomacul nu știe să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac trei polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiței, orez, cartof). Cantitatea de substanță uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depășească dimensiunea unei palme. Carnea, legumele - încap într-o palmă. Când vorbim de o porție pentru un adult, vorbim de farfuria de două palme”, a explicat Mihaela Bilic.

Ciorba mai are un avantaj. Stă în stomac de două ori mai mult decât un fel doi. „E paradoxul ciorbei”, a spus nutriționistul. 

De ce ne slăbește corect? Pentru că, potrivi nutriționistului, stă de două ori mai mult în stomac, dă senzația de sațietate, are puține calorii.

„Dacă mâncăm trei - cinci ciorbe pe zi, putem să slăbim cu stomacul plin”, a spus, la Pro TV, medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Din punct de vedere al conţinutului de grăsimi, ciorba are avantajul că poate fi uşor degresată. Iată ce mai spune Mihaela Bilic: „Grăsimea cu apa nu se amestecă, aşa că, dacă punem ciorba la frigider, grăsimea se strânge la suprafaţă şi se poate aduna.”

„Ca să nu mai zic că supele sau ciorbele în care sunt puse la fiert şi oasele cu carne reprezintă o sursă excelentă de calciu pentru copii. Calciul este un mineral hidrosolubil, iar zeama de oase le asigură copiilor o bună parte din calciul necesar creşterii şi dezvoltării armonioase”, a mai precizat nutriționistul.
 

Nutriționistul Mihaela Bilic: „Orice kilogram în plus obosește organismul”

„Orice kilogram în plus obosește organismul, pentru că sunt kilometri de vase de sânge noi în care irigă, în care inima trebuie să pompeze. Grăsimea se bagă în abdomen, printre organe. Și tot ceea ce presupune grăsime în exces presupune risc crescut de boală”, a mai spus Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel