Ce se întâmplă dacă pui albușuri bătute în laptele clocotit. Rezultatul obținut este senzațional
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels
Tu știi ce vei obține dacă vei pune albușuri de ou bătute spumă în lapte clocotit? Rezultatul te va cuceri!

Ei bine, veți obține un desert delicios: bulgări de zăpadă.

Ai nevoie de:

– 3 ouă

– 20 g de zahăr pudră

– 150 ml de lapte

– 150 ml de frișcă

– 40 g de zahăr

– o priză de sare

– o priză de vanilie

Vezi și: Tort Praga. Rețeta faimoasă pregătită în casă

Ce trebuie să faci

Bateți albușurile bătute cu o priză de sare, încorporați treptat zahărul pudră. Bateți albușurile până se vor îngroșa. Amestecați laptele cu frișcă, zahăr și vanilie. Fierbeți amestecul. Puneți câte o lingură de albuș bătut spumă în amestecul de lapte clocotit. Fierbeți albușurile pe fiecare parte timp de 2 minute, întorcându-le atent cu furculița.

Scoateți albușurile fierte din lapte și puneți-le pe o sită. Lăsați amestecul de lapte să se răcească până la 60 de grade. Frecați gălbenușurile până vor deveni cremoase. Turnați amestecul de lapte cald în gălbenușuri într-un flux subțire, amestecând continuu. Încălziți amestecul la foc mic, ca să se îngroașe.

Turnați crema în boluri sau cupe și lăsați-l să se răcească. Puneți deasupra “bulgării de zăpadă”. Puteți presăra desertul cu cacao, scorțișoară sau îl puteți servi cu lapte condensat, dulceață de fructe de pădure, sirop sau topping-ul preferat. 

BONUS: Prăjitură cu brânză ”De Cracovia”. Rețeta faimoasă

Ingrediente

– 300 g de făină cernută

– 11 ouă

– 1,5 linguriță de zahăr vanilat

– 4 linguri de amidon

– 1 lămâie

– 330 g de unt rece

– 490 g de zahăr

– 1,5 brânză de vaci

– 90 g de stafide

– 1 lămâie (suc)

Cum se prepară

Pregătiți aluatul: tăiați untul cuburi (150 g) și încorporați-l în făină. Adăugați 150 g de zahăr, 2 ouă și 1 linguriță de zahăr vanilat. Bateți ingredientele minuțios, folosind mixerul și frământați aluatul. Înfășurați aluatul în folie alimentară, puțin aplatizați-l și dați-l la congelator pentru 30 minute, potrivit bucatarul.eu.

Scoateți aluatul, tăiați 1/3 din acesta și dați-l la frigider. Întindeți un blat subțire din restul aluatului. Luați o tavă de copt de 35 x 25 cm și tapetați-o cu hârtie. Aranjați blatul în tavă. Perforați blatul, folosind o furculiță. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 15-20 minute, până blatul se va rumeni frumos. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Scoteți blatul rumen din cuptor și lăsați-l să se răcească.

Pregătiți brânza de vaci. Combinați într-un bol 180 g de unt cu 140 g de zahăr și 0,5 linguriță de zahăr vanilat. Bateți ingredientele, până veți obține o masă spumantă fină. Amestecând compoziția încontinuu, adăugați treptat 8 gălbenușuri. Amestecați compoziția după fiecare gălbenuș, apoi adăugați treptat brânza de vaci. Omogenizați compoziția.

Bateți într-un bol aparte 8 albușuri, folosind mixerul, până obțineți o spumă cu vârfuri tari, apoi adăugați 50 g de zahăr. Încorporați treptat albușurile bătute în compoziția de brânză. Apoi adăugați amidonul și stafidele (preventiv opărite). Amestecați compoziția.

Răspândiți și uniformizați compoziția de brânză pe toată suprafața blatului copt. Scoateți restul aluatului din frigider, întindeți un blat și tăiați-l fâșii subțiri, cu lățimea de 1 cm. Aranjați fâșiile deasupra stratului de brânză, în formă de grilă și ungeți-le cu gălbenușul rămas, preventiv puțin bătut.

Iar dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C, pentru aproximativ 1 oră. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Opriți cuptorul, deschideți ușa acestuia și lăsați prăjitura pentru 1 oră. Apoi scoateți prăjitura din cuptor.

Pregătiți glazura: amestecați sucul de lămâie cu albușul rămas și 150 g de zahăr, folosind telul. Ungeți prăjitura cu glazură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel