Ce se întâmplă dacă nu stai jos o săptămână. Cei mai mulți dintre vloggerii care postează experimentul pe YouTube nu rezistă până la final
Iată cât de mult ai de suferit dacă nu te așezi timp de o săptămână!
Un YouTuber a petrecut o săptămână fără să stea deloc jos pentru a afla cum îi va fi afectată sănătatea, scrie IFL Science. Așa că a stat tot timpul în picioare până când a simțit că nu mai poate și și-a documentat întreaga experiență pentru fanii din online. Experimentul a fost inspirat de preocupările legate de efectele negative ale statului prelungit pe scaun, care pot duce la probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea și durerile articulare.
Pe parcursul experimentului, vloggerul a observat o ușoară creștere a productivității atunci când stătea în picioare, dar a întâmpinat și dureri articulare, o postură necorespunzătoare și oboseală extremă. Deși în primele zile avea energie ca niciodatp, în cea de-a cincea zi au fost nevoiți să întrerupă experimentul din cauza acestor probleme. Totuși, un aspect neașteptat a fost că statul în picioare pare să îmbunătățească tranzitul intestinal.
Ce a simțit pe la jumătatea experimentului
Oboseala a devenit din ce în ce mai copleșitoare pe parcursul zilei. YouTuberul a remarcat, de asemenea, modificări în postura sa, dezvoltând cocoașă în partea superioară a spatelui și o curbură accentuată în partea inferioară a coloanei vertebrale. A și luat în greutate, probabil din cauza faptului că mânca mai mult pentru a face față disconfortului din picioare. Acesta a constatat, printre altele, că statul în picioare pentru cea mai mare parte a zilei părea să îmbunătățească digestia și că scăpase de crampele zilnice și de ora petrecută în baie în fiecare dimineață.
Câte ore de stat în picioare e prea mult
Statul în picioare pentru perioade lungi poate avea efecte negative asupra sănătății, așa că este important să găsești un echilibru între statul jos și statul în picioare pe parcursul zilei. Iată câteva recomandări generale:
Recomandări pentru statul în picioare
Se recomandă alternarea între statul jos și statul în picioare la fiecare 30-60 de minute. Acest lucru ajută la reducerea tensiunii și a oboselii musculare.
Stai în picioare pentru perioade scurte, de 15-30 de minute, înainte de a reveni la o poziție așezată.
Dacă folosești un birou asigură-te că ajustezi înălțimea astfel încât să fie confortabil și să poți alterna ușor între poziții.
Ia pauze regulate pentru a te mișca și pentru a face exerciții de întindere care pot ajuta la reducerea disconfortului și la îmbunătățirea circulației. Statul în picioare pentru perioade lungi poate cauza dureri la nivelul picioarelor și al spatelui și poate duce la o circulație deficitară, implicit umflarea picioarelor sau a gleznelor.
În general, se recomandă să nu stai în picioare mai mult de 2 ore continuu, fără a lua pauze. Este important să fii atent la semnalele corpului tău și să te asiguri că îți menții o postură corectă și un echilibru între diferitele poziții de-a lungul zilei. Ajustările frecvente și pauzele regulate pot ajuta la prevenirea disconfortului și la menținerea sănătății generale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News