Ce se întâmplă cu vacanţa de Paşti a elevilor? Deca a semnat oficial ordinul privind structura anului școlar
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Vacanța elevilor va fi diferită în 2024. Ligia Deca a semnat oficial noua structură a anului școlar.

O nouă decizie pentru elevii din România. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat ordinul privind structura anului şcolar 2023-2024, care prevede că vacanţa de primăvară din anul 2024 va include perioada Sărbătorilor Pascale. Decizia vine după ce inițial Deca anunțase că vacanța de Paște va fi separată. Decizia ei a fost amplu criticată de mai mulți lideri PSD, care se pare că au avut câștig de cauză! Astăzi a fost confirmată oficial structura anului școlar.

„Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat ordinul privind structura anului şcolar 2023-2024. A fost integrată propunerea de modificare a proiectului, astfel încât vacanţa de primăvară din anul 2024 să includă perioada sărbătorilor pascale”, informează Ministerul Educaţiei, pe pagina de Facebook.

Ordinul mai stabilește oficial că anul şcolar va avea o durată a cursurilor de 36 de săptămâni.  În acest sens, anul şcolar 2023-2024 va începe pe 11 septembrie şi se va încheia 21 iunie 2024. Săptămâna de vacanţă, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, este cuprinsă în perioada 12 februarie – 3 martie 2024. Programul naţional „Şcoala altfel” şi a Programul „Săptămâna Verde” se va desfăşura în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024. Cele două programe se vor desfăşura în intervale de cursuri diferite. „Ordinul va fi disponibil, în formă integrală, pe site-ul Ministerului Educaţiei, după publicarea în Monitorul Oficial”, reiese din sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel