Data publicării:

Ce se întâmplă cu pensiile speciale și cele militare. Marius Budăi îi răspunde lui Bogdan Chirieac

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Economie
WhatsApp
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat care este situația pensiilor speciale, de rezolvarea căreia depind o parte din banii primiți de România prin PNRR.    

„Domnule ministru, lumea stă și așteaptă. Ce se întâmplă cu pensiile speciale?”, a întrebat Bogdan Chirieac în timpul emisiunii de la România TV.

„Suntem pe final, domnule Chirieac, vă mulțumesc frumos pentru întrebare. Am avut ultimele acorduri, în acest weekend, cu Comisia Europeană. Vom mai avea marți o ultimă discuție. Încă suntem pe două aspecte solicitate de Comisia Europeană. Ceea ce am făcut prin amendamentele pe care le-am depus atât la Senat, cât și la Camera Deputaților, este apreciat de Comisia Europeană. Ei consideră că mergem în direcția corectă. Sunt două chestiuni de finețe de abordat acum cu noile amendamente. Acestea vor fi clarificate la ultimul video-call de marți”, a răspuns Marius Budăi.

În reformă sunt incluse și pensiile militarilor

 

„Sunt vizate doar pensiile speciale sau și pensiile militarilor?”, a mai întrebat jurnalistul Bogdan Chirieac.

„Din păcate, în interpretarea Comisiei Europene, au fost cuprinse și aceste pensii militare în această reformă”, a conchis ministrul Budăi.

Noua lege a pensiilor

 

Ministrul a vorbit ieri seară despre majorarea pensiilor. „Sunt două linii de lucru. Aveam acea recalculare prin rezolvarea inechităților din sistem și după aceea să creăm un mecanism predictibil de majorare a pensiilor. Tocmai am stabilit că trebuie să facem asta din respect pentru seniorii României, pentru părinții și bunicii noștri. Nu pot să fac un anunț de o asemenea greutate fără să avem o certitudine.

Este o prioritate foarte clară în programul de guvernare. Majorarea se va întâmpla prin două instrumente - prin rezolvarea inechităților din sistem și acel sistem predictibil.

Când vom avea toate datele pe masă vom informa clar și transparent. Ne dorim ca până pe 1 septembrie, noua lege a pensiilor din sistemul public, noua lege a salarizării să fie depuse în Parlament”, a spus Marius Budăi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel