Ce se întâmplă cu directorul demisionar al SJU Sibiu, medicul Liliana Coldea, după mutarea Ralucăi Turcan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Medicul Liliana Coldea a demisionat, miercuri, din funcţia de director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU).

Medicul Liliana Coldea s-a întors, de joi, ca medic la Spitalul General CF Sibiu. La acest spital sunt trataţi doar pacienţi cu COVID-19, a declarat managerul unităţii Horaţiu Cojocaru.

'Dr. Liliana Coldea, în baza unei cereri depuse ieri (miercuri n.r.) îşi va relua activitatea ca medic internist', a explicat Horaţiu Cojocaru, potrivit Agerpres. Liliana Coldea se întoarce la Spitalul General CF unde a fost manager, înainte de a conduce SCJU Sibiu.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că la SCJU Sibiu este în derulare o anchetă a Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, care verifică modul în care Liliana Coldea şi-a exercitat funcţia de conducere şi a gestionat situaţia pacienţilor COVID-19.

'Confirm ca este Corpul de control la Spitalul Judeţean. Voi face alte comentarii după primirea datelor în urma anchetei', a explicat, miercuri, Raluca Turcan. Coldea a demisionat după ce public i-a fost cerută demisia de PSD, dar şi de vicepremierul Raluca Turcan.

Într-un comunicat de presă transmis miercuri, Coldea afirmă că a renunţat la funcţie în urma 'numeroaselor presiuni'. Cei mai mulţi pacienţi COVID-19 din judeţul Sibiu sunt trataţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde există şi cele mai multe paturi ATI, 12, potrivit datelor spitalului. Judeţul Sibiu înregistrează o rată a infectării de 9,01 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, în creştere uşoară faţă de ziua precedentă, când a avut 9 la mia de locuitori, potrivit raportării transmise, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel