Ce se întâmplă cu dentiștii implicați în anestezia copilului decedat
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Colegiul Medicilor Stomatologi din România a transmis, joi, că a început cercetarea disciplinară a medicilor din Pitești, județul Argeș, care au fost implicați în anestezia copilului de patru ani.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de CMSR, a fost începută procedura disciplinară împotriva celor implicați în incident, ancheta urmând a fi făcută de o comisie de disciplină.

„În cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România poate fi angajată exclusiv răspunderea disciplinară a membrilor săi, medicul stomatolog răspunzând disciplinar pentru nerespectarea legilor și regulamentelor profesiei de medic stomatolog, a Codului deontologic al medicului stomatolog, a regulilor de bună practică profesională, a Regulamentului de organizare și funcționare al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, pentru nerespectarea deciziilor obligatorii adoptate de organele de conducere ale CMSR, precum și pentru orice fapte săvârșite în legătură cu profesia sau în afara acesteia, care sunt de natură să prejudicieze onoarea și prestigiul profesiei sau ale instituției CMSR. Subliniem că răspunderea disciplinară a medicului stomatolog nu exclude nici răspunderea civilă, penală, administrativă sau materială a acestuia", arată CMSR.

În activitatea comisiilor de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi din România nu intră analiza cazurilor de malpraxis, CMSR neavând competențe funcționale să se pronunțe asupra acestora. În acest caz competența este atribuită legal fie Comisiei de Monitorizare și Competență profesională pentru Cazurile de Malpraxis, care funcționează în cadrul Direcției de Sănătate Publică, în baza Ordinului Ministerului Sănătății Publice, fie instanței de judecată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel