Ce se întâmplă cu câinii Reginei Elisabeta a II-a, după moartea suveranei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Buckingham Palace
Buckingham Palace
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii își iubea enorm câinii, dovadă stând numeroasele imagini care o arată cum îi alintă în cele mai importante momente pentru Coroană.

În după-amiaza ploioasă a zilei de 8 septembrie 2022, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani de domnie.  În urma celei care a avut cea mai lungă domnie în istoria britanică, ea a lăsat în urmă nu doar națiunea ei, nu doar membrii familiei, dar și o adevărată ”bandă” de prieteni canini. 

De-a lungul vieții sale, Regina Elisabeta a II-a fost frecvent fotografiată cu un corgi galez la picioarele sale - o rasă de câini care a devenit sinonimă cu monarhul. 

Moartea Reginei Elisabeta a II-a, ce a pus în acțiune planul detaliat London Bridge, început cu ”London Bridge is down”, a fost urmată de acțiuni bine puse la punct, pas cu pas. Fiecare detaliu ce a urmat morții Reginei a fost planificat cu atenție, de mult. În ciuda acestei situații, atât de bine pregătite de către reprezentanții Casei Regale britanice, se știe foarte puțin despre ce le rezervă viitorul prietenilor ei iubiți, care se pare, conform CNN, că acum își vor căuta noi cămine. 

Regina a lăsat în urmă patru prieteni patrupezi

În momentul morții sale, Regina Elisabeta a II-a avea patru câini. Potrivit American Kennel Club, ea avea doi corgi Pembroke Welsh, Muick și Sandy, precum și un ”dorgi” mai în vârstă, de rasă mixtă, numit Candy. Un cocker spaniel, Lissy, s-a alăturat bandei în ianuarie anul acesta.

Cine va îngriji câinii Reginei

Adesea, s-a spus că Regina Elisabeta a II-a a fost creatoarea rasei ”dorgi”, după ce corgi-ul ei s-a împerecheat cu un teckel deținut de sora ei, Prințesa Margareta. Biograful regal Joe Little a afirmat, pentru sursa citată, că probabil câinii vor fi îngrijiți de personalul regal înainte de a fi adoptați de Prințesa Anne și Prințul Andrew.

”Prințesa Anne a avut proprii corgi în trecut”, a explicat el. ”Cele mai recente două completări au venit de la Ducele de York și fiicele lui, așa că poate că ar putea merge la el. Este puțin probabil să se despartă” a continuat biograful. 

Iubirea pentru corgi a început în copilărie, cu Dookie

Pasiunea Reginei Elisabeta a II-a pentru această rasă de câini a început în copilărie odată du Dookie, câinele tatălui ei, Regele George al VI-lea. În 1944, a primit în dar, la vârsta de 18 ani, un cățeluș Pembroke Welsh Corgi pe nume Susan. Susan a murit în 1959, iar Regina ar fi iubit-o atât de mult încât a luat-o și-n luna de miere, din 1947. 

De-a lungul vieții, Regina a continuat să dețină zeci de corgi. Willow, unul dintre prietenii canini ai Reginei, a apărut alături de ea în schița James Bond pe care a înregistrat-o pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. Odată cu moartea lui Willow, la vârsta de 14 ani, Regina a pierdut ultimul descendent al primului ei corgi, Susan. Se spune că Regina a iubit la această rasă energia și spiritul neîmblânzit. 

În această seară, Regele Charles al III-lea, fiul Reginei Elisabeta a II-a, a ținut un discurs emoționant în care i-a mulțumit mamei sale pentru trecut și a avut o atitudine de împăcare a familiei regale britanice, menționându-i și pe Harry și Meghan Markle. Citește aici

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel