Ce se ascunde în Someș: resturi de anvelope, găleți, PET-uri, saltele, plastic. Imagini de la Cluj
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Someșul Mic, care străbate Cluj-Napoca, a devenit o uriașă groapă de gunoi. Problema este departe de a fi rezolvată.

Someșul Mic este plin de gunoaie în zona Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, după ce râul a fost secat intenționat de autorități pentru lucrări de amenajare a malurilor. Acest fapt a dezvăluit ce se ascunde în Someș, o mare bomba ecologică: resturi de anvelope, tomberoane, găleți, PET-uri, uși de frigidere, saltele, geamantane și resturi de plastic. Printre toate aceste reziduuri raţele sălbatice se bucură de mediul 'prietenos' în care viețuiesc.

Numeroase gunoaie zac în continuare în apă. Clujenii și turiștii sunt stupefiați de priveliștea oferită

Deși, în ultimele zile, au fost scoase din apă tone de gunoaie și duse la celebra groapă de gunoi de la Pata Rât, se pare că problema nu a fost rezolvată. Numeroase gunoaie zac în continuare în apa redusă la minimum, spre stupoarea clujenilor și a turiștilor care se plimbă zilnic în zonă.

'S-a mutat Pata Rât în Someș?'

'Este incredibil ce putem vedea. Nu este normală o asemenea poluare într-un oraș despre care se spune că este eco-friendly, un oraş prietenos cu mediul înconjurător și cu o calitate a vieții ridicate.', a spus un clujean.

'S-a mutat Pata Rât în Someș? Peisajul este dezolant. Cum se poate așa ceva în orașul nostru de cinci stele?', a declarat o clujeancă.

'Trebuie rezolvată această problemă, atât din partea autorităților, cât și a oamenilor, să nu mai arunce deșeuri în Someș'., a punctat o altă persoană.

Pe râul Someșul Mic se realizează, de la începutul lunii noiembrie a anului trecut, lucrări de amenajare a albiei, în cadrul unui proiect demarat de Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Problema de la Pata Rât

Cluj-Napoca este unul dintre orașele din țară care se confruntă de ani de zile cu o criză a gunoaielor, calitatea aerului fiind serios afectată, deși versiunea oficială spune altceva. Deșeuri controversate stocate și incinerate în groapa de gunoi a orașului, denumită Pata Rât, ajunsă celebră în România, dar și în străinătate, emană un miros irespirabil, toxic, care se simte uneori, în zilele de vară, în toate cartierele din oraș. CITEȘTE EXCLUSIV  Aer irespirabil în Cluj. ”Am simțit, prin mască, un cocktail de substanțe toxice”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel