Data publicării:

Ce scrie presa străină despre Steaua - Chelsea

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Presa străină elogiază meciul Stelei de pe Arena Națională. Ziarele din Anglia și Franța relatează despre înfrângerea  suferită de Chelsea la București, unde echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a "scufundat" deţinătoarea Ligii Campionilor şi că Bucureştiul a fost "amar" pentru londonezi.

[caption id="attachment_291344" align="alignnone" width="640"] Foto: RTV[/caption]

Uefa.com titrează în versiunea sa franceză pentru francofonii din întreaga lume: "Steaua vrea capul lui Chelsea". După meciul precedent Steaua vrea calpul unei alte mari echipe europene, pe cel al lui Chelsea, actuala campioană a Europei.

The Mirror a notat că echipa lui Rafael Benitez se întoarce de la Bucureşti cu o amintire "acră", dar punctează că "Chelsea nu ar fi meritat mai mult" în meciul de pe Naţional Arena. "Rezultatul din capitala României nu va face altceva decât să pună şi mai multă presiune pe managerul interimar Benitez", adaugă publicaţia britanică.

  "Chelsea, legată de mâini şi de picioare la Bucureşti" scrie Eurosport.fr într-un articol în care compară evoluţia slabă a Chelsea cu cea a compatrioţilor de la Newcastle, tot din Liga Europa. Este amintită în articol evoluţia bună a Stelei, însă victoria este pusă în mare parte pe reuşita lui Rusescu din penalti.

"Chelsea, de o calitate slabă, învinsă în România", a notat şi BBC, în timp ce Sportinglife a menţionat: "Steaua o scufundă pe Chelsea".

 AS, cotidianul sportiv spaniol vorbeşte deja despre eliminarea lui Chelsea. "Euro eliminarea lui Chelsea" este intitulat un articol despre meciul din această seară. "Echipa britanică nu a fost în stare să obţină nici măcar un egal pe Arena Naţională din Bucureşti, dar trebuie să-şi dea drumul la joc în retur".

 The Guardian titrează "Ştearsa Chelsea, zdrobită de penaltiul Stelei din prima repriză", un titlu care arată incapacitatea formaţiei britanice de a-şi reveni, dar care cuprinde doar jumătate de adevăr. Prea puţin se vorbeşte în articol de evoluţia foarte bună a Stelei, britanicii concentrându-se pe greşelile lui Chelsea. Ba chiar şi faza penaltiului este considerată discutabilă de către jurnalişti. "A fost un penalti acordat foarte uşor, mai ales cu atâţia oficiali atenţi la acea fază. Dar dacă a fost penalti, de ce nu şi un cartonaş roşu? Ciudat!" ar fi declarat antrenorul lui Chelsea, Benitez conform The Guardian, care îi ţine isonul antrenorului.

 The Telegraph titrează sec "Steaua Bucureşti - Chelsea 1-0". Britanicii consideră înfrângerea lui Chelsea, ca un rezultat al unui meci lipsit de strălucire (asta poate doar privind la jocul lui Chelsea).

Daily Mail dă vina tot pe penalti, cu toate că nu ezită să critice parcursul slab al lui Chelsea. "Penaltiul lui Rusescu îl trimite acasă pe Rafa cu un parcurs în Liga Europa pus sub semnul întrebării". Englezii spun că Chelsea a avut motive serioase să fie speriată de Steaua la începutul meciului, având în vedere superioritatea clară avută de gazde încă din primele 15 minute. Este lăudat Chipciu, care a avut un şut senzaţional pe poartă la începutul partidei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel