Ce șanse are Erdoğan să rămână la putere. Bogdan Chirieac: Este foarte important ca relațiile dintre București și Ankara să continue
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan
Bogdan Chirieac, analist politic, a avut o intervenție telefonică la Realitatea Plus, unde a vorbit despre alegerile din Turcia.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a adunat 49,4% din voturi, rivalul său Kemal Kılıçdaroğlu a obținut 44,96%, iar candidatul de pe locul al treilea, Sinan Oğan, 5,2% din voturi.

Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat rezultatele alegerilor din Turcia:

„Distanța dintre cei doi (n.r. Erdoğan vs. Kılıçdaroğlu) este atât de mică încât nu putem face estimări serioase în acest moment. Al treilea contracandidat are 5%. În privința importanței Turciei - da, este o putere regională, deși produsul intern brut pe cap de locuitor al Turciei este jumătate din cel al României, al unui cetățean român. 

Turcia este o putere economică majoră și datorită numărului populației - 87 de milioane de oameni, 61 de milioane de persoane cu drept de vot, iar 88% au votat”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

„Să nu uităm că Turcia are o poziție privilegiată în fostele stanuri din Asia Centrală, stanurile ex-sovietice. Are o relație dezvoltată, atât cu NATO din care face parte, dar și cu Vladimir Putin care este singurul lider NATO cu care a păstrat această relație. Nu știu dacă e de bine sau de rău, dar eu cred că este de rău.

Este foarte important ca relațiile dintre București și Ankara să continue și dacă dispare Erdoğan de la conducerea țării”, a punctat Bogdan Chirieac la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel